Розенборг е шампион на Норвегия за 2018-а година, след като

...
Розенборг е шампион на Норвегия за 2018-а година, след като
Коментари Харесай

Розенборг узакони поредната си титла

Розенборг е първенец на Норвегия за 2018-а година, откакто завоюва с 1:0 като посетител на Старт (Кристианстад) и резервира преднината от 7 точки пред 2-ия Молде. Така кръг преди края “черно-белите” от Трондхайм са недостижими на върха.

Единствения гол вкара нигерийското крило Самюел Адегбенро още в 28-ата минута. Той се възползва от подаване на Биргир Мелинг.

След края на мача играчите на Розенборг се събраха в центъра на терена и почнаха да танцуват, преди да се насочат към бранша с агитката си, пропътувала 800 километра от Трондхайм до Кристианстад на южния бряг на страната, с цел да поддържат тима. Това е четвърта поредна шампионска купа за Розенборг, а те взеха решение значително разногласието още преди три кръга, когато победиха с 2:1 като посетител досегашния си съперник Бран.

Преди кръга Розенборг имаше 60 точки, а Бран беше с 55 на 2-ата позиция, следвани от Молде с 53. Бран обаче отстъпи с 1:3 при визитата на Кристиансунд, а Молде завоюва с 2:0 вкъщи над Хаугесунд и излезе пред тях. Всъщност успеха на Розенборг обезмисли резултата на Бран и Кристиансунд, защото най-малкото разликата от пет точки кръг преди края щеше да се резервира.

" Това е едно прелестно възприятие, тъй като спечелихме купата с победи против директните ни съперници, съобщи доволният датски нападател на първенците Никлас Бендтер, представен от вестник Верденс Ганг.

" Имаше напрежение от самото начало, само че считам, че купата изцяло справедливо принадлежи на Розенборг, съобщи спокоен треньорът Рини Куулен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР