Розата е царицата на цветята и прави всяка градина по-красива

...
Розата е царицата на цветята и прави всяка градина по-красива
Коментари Харесай

Много е лесно: 7 съвета за отглеждане на рози в саксия

Розата е царицата на цветята и прави всяка градина по-красива и магична. Ако обаче не разполагате с двор, където да си посадите, постоянно може да си вземете рози в саксия. Вижте 7 съвета за развъждане на рози в саксия.
 1  Избери вярната саксия
Всъщност, в случай че сте решили, че ще отглеждате рози в саксия, би трябвало да започнете с избор на подобаващ съд, в който да ги засадите. Колкото по-голяма е саксията, толкоз по-добре , тъй като този вид цветя имат развита коренова система, която се нуждае и от в допълнение пространство, с цел да пораства.

Освен това по-голямата саксия задържа почвата по-дълго време влажна, което е във ваш плюс. Изберете светла саксия, с цел да не притегля прекалено много слънцето върху себе си и това да води до изсъхване на почвата. На всеки 3 години минавайте на по-голям размер.

 Много е елементарно: 7 съвета за развъждане на рози в саксия

 
 2   Заложи на подобаващ сорт 
Не всички рози са подобаващи за развъждане в саксия. Не се предлага да пробвате с катерливи сортове или пък с такива, които се радват на едри цветове, тъй като лимитираното почвено пространство няма да може да ги изхрани. Търсете мини сортове или заложете на храстовидни рози.

 
 3   Осигури добър дренаж
За да не се разболее бързо вашата роза, би трябвало да й осигурите добър дренаж. Уверете се, че саксията разполага с задоволително отвори и проверете дали водата се оттича, тъй като в противоположен случай има заплаха корените да изгният.

Помнете, че розите би трябвало да се поливат постоянно - в най-горещите седмици може да се наложи и всеки ден. Поливайте, когато видите, че горният пласт почва е засъхнал, а изпод пръстта е леко влажна. Поливайте заран и внимавайте да не мокрите доста листата, тъй като розите могат да заловен гъбички или да се разболеят.

 Много е елементарно: 7 съвета за развъждане на рози в саксия

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР