(Ройтерс) - Премиерът Бенямин Нетаняху каза в неделя, че Израел

...
(Ройтерс) - Премиерът Бенямин Нетаняху каза в неделя, че Израел
Коментари Харесай

Нетаняху казва, че Хамас е отказал предложението на Израел за гориво за болницата Шифа в Газа

(Ройтерс) - Премиерът Бенямин Нетаняху сподели в неделя, че Израел е предложил гориво на болничното заведение Ал Шифа в Газа, която спря активността си след привършване на горивото, само че че бунтовниците са отказали да го получат.

Нетаняху беше запитан от NBC News дали израелските изказвания, че Хамас има команден пункт под основната болница в Газа, оправдават застрашаването на живота на заболели хора и бебета.

„ Напротив, нощес в действителност предложихме да им дадем задоволително гориво, с цел да работят в болничното заведение, да ръководят инкубаторите и по този начин нататък, тъй като ние (нямаме) никаква борба с пациенти или цивилни въобще “, сподели Нетаняху.

Израелската войска съобщи, че е подготвена да изтегля бебета от Ал Шифа в неделя, само че палестински чиновници споделиха, че хората вътре към момента са в капан, като три новородени са починали и десетки са изложени на риск от спиране на тока. Наблизо бушуват боеве.

Нетаняху беше запитан дали Израел има проект да доставя гориво в Газа за зареждане на лечебни заведения. „ Току-що предложихме горивото на болница Шифа, те го отхвърлиха “, сподели Нетаняху.

„ Хамас, (който) се крие в лечебните заведения и се настанява там, не желае горивото за болничното заведение... те желаят да получат гориво, което ще вземат от лечебните заведения до техните тунели, до тяхната военна машина. "

Хамас отхвърля израелските изказвания, че има командни пунктове под Шифа и други лечебни заведения в Газа. Няма неотложен коментар по забележките на Нетаняху.

(Доклад от Рами Айюб; Редактиране от Андрю Которн)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР