Ройтерс, позовавайки се на шест анонимни източника, съобщава, че Иран

...
Ройтерс, позовавайки се на шест анонимни източника, съобщава, че Иран
Коментари Харесай

Иран доставил стотици балистични ракети на Русия

Ройтерс, базирайки се на шест анонимни източника, оповестява, че Иран е почнал да доставя на Русия огромен брой мощни балистични ракети земя-земя . Според три ирански източника става дума за към 400 ракети от фамилията Fateh-110, като Zolfaghar . Те имат обхват от 300 до 700 км и се изстрелват от мобилна установка.

Един от упоменатите източници сподели, че окончателното съглашение е реализирано в края на предходната година на срещи сред военните на двете страни в Техеран и Москва. Първите доставки започнаха, сподели той, при започване на януари. Друг източник сподели, че минимум четири партиди ракети към този момент са изпратени и още доставки ще бъдат направени през идващите седмици . Трети източник сподели, че ракетите са били превозени както през Каспийско море, по този начин и по въздух.

Събеседникът на организацията, който знае за броя на пратките, е представен да споделя следните думи: " Ще има още доставки. Няма за какво да ги крием. Разрешено ни е да изнасяме във всяка страна, която желаяме. Ограниченията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за експорт на иранска ракетна технология изтекоха през октомври. За тяхното удължение ще е належащо единодушието на Русия.

Източник на Ройтерс в Съединени американски щати сподели, че американското разузнаване има информация за деен прогрес в руско-иранските договаряния за доставка на ракети, само че те към момента не са удостоверили самите доставки.

Украински боен източник сподели, че украинската войска към момента не е следила потреблението на ирански ракети на бойното поле.

Министерствата на защитата на Иран, Русия и Украйна и Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война, който управлява производството на ракети в Иран, или са отказали коментар, или не са дали отговор на запитванията на Ройтерс.

От 2022 година Иран доставя на Русия огромни количества ударни безпилотни самолети " Шахед " 131/136 , които Москва употребява съвсем всекидневно, с цел да нападна украинския гръб (в Русия тези безпилотни самолети се назовават ​​ " Геран-2 " ; имаше също информация, че тяхното произвеждане е отчасти трансферирано в Елабуга в Татарстан).

През последните седмици по Украйна. Според украинските военни те не са доста точни.

Семейството ракети Fateh-110 е доста по-точно, цитира Ройтерс специалиста Майкъл Луис от Института за интернационалните проучвания " Мидълбъри " в Монтерей, Калифорния. " Те се употребяват за атакуване на цели, които са с висока стойност и би трябвало да бъдат изумени ", сподели той.
 Ракетите на Северна Корея са били тъпкани със западни съставни елементи
Ракетите на Северна Корея са били тъпкани със западни съставни елементи

Доказателства идват от Украйна и те демонстрират, че и Иран също употребява западна технология
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР