Ройтерс отбелязва, че това е рядък пример за съобщение, касаещо

...
Ройтерс отбелязва, че това е рядък пример за съобщение, касаещо
Коментари Харесай

Северна Корея изненадващо обяви посещение на своя делегация в Иран

Ройтерс отбелязва, че това е необичаен образец за известие, касаещо съдействието сред двете страни, за които се счита, че имат секрети военни връзки.

Севернокорейската делегация отпътува от Пхенян за Иран със аероплан, заяви севернокорейската новинарска организация КЦТА.

Отдавна се подозира, че Северна Корея и Иран си сътрудничат в областта на създаването на балистични ракети, като евентуално обменят между тях техническа експертиза и съставни елементи, които са нужни в това произвеждане.

Ройтерс заяви през февруари, че Иран е доставил огромен брой балистични ракети на Русия, които тя да употребява във войната си против Украйна.

Подозира се също, че Северна Корея доставя Русия с ракети и артилерия, макар че и двете страни отхвърлят тези изказвания.

Ройтерс отбелязва, че съгласно държавното управление на Южна Корея севернокорейският представител, който предвожда делегацията, която е на посещаване в Иран, в предишното е развивал връзките на КНДР със Сирия. Според КЦТА по-рано този месец същият представител е оглавявал делегация, посетила Москва.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР