Nektar Therapeutics съди Eli Lilly за лечение на автоимунни заболявания

...
(Ройтерс) - Nektar Therapeutics в понеделник съди Eli Lilly, обвинявайки
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Nektar Therapeutics в понеделник съди Eli Lilly, обвинявайки производителя на лекарства, че подкопава перспективите за Rezpeg, който Nektar разработваше като лечение на различни автоимунни заболявания.< /p>

Жалбата, подадена във федералния съд на Сан Франциско, обвинява Лили в нарушаване на договора, небрежно представяне по невярна информация, нелоялна конкуренция и други неправомерни действия. Той търси компенсаторни и наказателни щети, наред с други средства за правна защита.

Lilly не отговори веднага на искането на Ройтерс за коментар.

Nektar отделно в понеделник съобщи нови данни от проучване на ранен етап тестване на Rezpeg за лечение на вид хронично кожно заболяване, наречено екзема. Компанията твърди, че данните за ефикасност, генерирани по-рано от Lilly за кандидат-лекарството, са били неправилно изчислени.

Според коригираните данни, 12-седмично лечение с лекарството в най-високата доза намалява тежестта на състоянието с 83% , в сравнение с 66%, отчетени по-рано.

Акциите на Nektar се покачиха с около 60% до 86 цента след новите данни.

Nektar си възвърна пълните права върху лекарството по-рано тази година, нарушавайки още от петгодишно партньорство с Lilly за разработване и потенциално комерсиализиране на лекарството за лечение на системен лупус еритематозус, хронично автоимунно заболяване и атопичен дерматит.

(Доклад от Джонатан Стемпел в Ню Йорк и Мариам Съни в Бенгалуру; Редактиране от Марк Портър и Sriraj Kalluvila)

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР