Бившият сътрудник на Тръмп Медоус подава жалба за прехвърляне на делото за изборите в Джорджия във федералния съд - подаване

...
(Ройтерс) - Марк Медоус, бивш сътрудник на Доналд Тръмп, който
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Марк Медоус, бивш сътрудник на Доналд Тръмп, който беше обвинен в Джорджия в опит да отмени изборите на бившия президент на САЩ през 2020 г. загуба, е обжалвал решението на съдия, отхвърлящо молбата му да премести делото във федералния съд, показа съдебна декларация в понеделник.

САЩ. Окръжният съдия Стив Джоунс в петък отхвърли предложението на Медоус да премести делото си от щатския съд на Джорджия във федералния съд, спечелвайки предсрочно прокурорите от окръг Фултън, които през август обвиниха Тръмп и 18 други в заговор за отмяна на изборната загуба на Тръмп от президента Демократическа партия Джо Байдън.

Медоус обжалва решението в понеделник пред 11-ия окръжен апелативен съд на САЩ.

Той също поиска от окръжния съд на САЩ за Северна Джорджия да спре действието на своята заповед за задържане делото му пред щатския съд в очакване на обжалването му пред 11-ти окръг.

В това заявление адвокатите на Медоус твърдяха, че няколко аспекта от заповедта на окръжния съд се отклоняват от прецедента, включително липсата на кредитиране на сметката на Медоус за поведението му и задължения и увеличаване на тежестта върху Медоус, за да оправдае отстраняването на делото му от щатския съд.

„Има значителна вероятност Единадесети окръг да не се съгласи с този съд по поне един от тези въпроси, или по други въпроси, които г-н Медоус ще повдигне при обжалване“, се казва в съдебната документация.

Медоус също така твърди, че неуреждането на престой би причинило непоправима вреда на Медоус.

(Доклад от Катрин Джаксън, Рами Аюб, Дойна Чиаку; Редактиране от Chizu Nomiyama)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР