роят на преминаващите през централното Средиземноморие мигранти рязко се е

...
роят на преминаващите през централното Средиземноморие мигранти рязко се е
Коментари Харесай

Ръст на мигрантския поток през централното Средиземноморие, каква е причината

роят на преминаващите през централното Средиземноморие мигранти внезапно се е повишил предишния месец, частично подхранван от изселване от Тунис, заяви граничната организация на Европейския съюз Фронтекс.

От Фронтекс обявиха, че 4650 мигранти са пристигнали в Италия и Малта предишния месец, което е над два пъти повече от данните за юни, "до огромна степен заради доста нарастване на броя на незаконните мигранти, напускащи Тунис ".

В понеделник италиански и европейски чиновници посетиха Тунис, с цел да предложат финансова поддръжка в подмяна на по-строг граничен надзор от тунизийските управляващи.

От Фронтекс обявиха, че през юли е имало 8 650 незаконни прекосявания на граници, което е съвсем с една трета повече по отношение на юни, като се включват и пристиганията по море в Испания, Гърция, България, и тези, които идват от Западните Балкани.

Въпреки това нередовната миграция в Европейски Съюз през 2020 година въпреки всичко понижава спрямо равнищата през 2019 година поради новите ограничавания за пътешестване, въведени поради ковид.

"През първите седем месеца на тази година броят на незаконните гранични прекосявания през външните граници на Европа понижа с 15% спрямо предходната година до 47 250 ", споделиха от Фронтекс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР