Royal Dutch Shell S.A), Eni, BP и Exxon Mobil Corp.

...
Royal Dutch Shell S.A), Eni, BP и Exxon Mobil Corp.
Коментари Харесай

Shell, Eni, Exxon Mobil са сред печелившите петролни компании в Египет


Royal Dutch Shell S.A), Eni, BP и Exxon Mobil Corp. са измежду спечелилите в интернационалния търг на Египет за изследване на петрол и газ от февруари, с общо 12 предоставени концесии.

Отбелязва се навлизането на Exxon Mobil в изследването на природния газ в Египет, до момента в който Shell получи най-вече концесии в търга - три за нефт и две за газ.

Neptune Energy, Merlon, Shell, Eni и държавната Egyptian General Petroleum Corp. (EGPC) получиха общо седем концесии за изследване на нефт, в които ще бъдат направени 39 сондажи, се показва в изказване на Египетското министерство на петрола.

През последните години Египет реализира съглашения за морска демаркация с няколко страни в района в блян към увеличение на изследванията за нефт и газ.

Египет чака вложения от минимум $750 милиона до $800 милиона в първия стадий на изследването в 12-те концесии, съобщи министърът на петрола

Тарек Ел Мола по време на конференция.

Откриването от Eni на гигантското газово находище Zohr през 2015 година, най-голямото в Средиземноморието и за което се счита, че има към 30 трилиона кубични фута газ, провокира интерес към изследването на газ в Египет. Офертата на Egyptian Natural Gas Holding Corp., която е най-голямата в историята на холдинга, включва гранични региони в Средиземно море, както и сухоземни региони в делтата на Нил.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР