Рой Херман е едно от новите попълнения в отбора на

...
Рой Херман е едно от новите попълнения в отбора на
Коментари Харесай

Рой Херман: Феновете на Ботев ме впечатлиха

Рой Херман е едно от новите попълнения в тима на Ботев (Пд). Той е от Израел, на 22 години и играе като десен бранител. Още в първите си мачове Рой притегли вниманието на всички почитатели и експерти и донесе по този начин нужния подтик и лъч вяра, който всички ботевисти чакахме след сложния старт на сезона.

Ето какво показа Рой Херман пред бюлетин „ Канарче “:

Рой, ти си първият футболист от Израел, който играе за Ботев Пловдив. Как се стигна до прехвърлянето ти и какво знаеше за Ботев, преди да дойдеш?

Здравейте! В началото на лятото с мен се свързаха представители на клуба и ми предложиха да играя за Ботев. Тогава се заинтересувах за шампионата на България и за града. Прецених, че за мен ще е добре да продължа кариерата си в Ботев.

Какви бяха първите ти усещания от тима и от град Пловдив?

Трансферът ми се случи доста бързо. Всичко беше доста професионално, на високо равнище и аз бях признат доста добре в тима. Също по този начин разбрах, че Пловдив е град с богата история.

А какво би разказал за фамилията си и за първите ти стъпки във футбола?

Семейството е най-важното нещо за мен. Много мощно сме свързани, те постоянно ме поддържат и ми оказват помощ във всичко. Започнах да играя футбол на 6 години, само че в действителност откогато се помня, постоянно съм бил с футболната топка и непрестанно играех футбол в квартала.

Играеш в дясната част на защитата, което може би е малко нетипично за състезател с твоята височина. Това ли е желаната ти позиция на игрището и кои съгласно теб са най-силните ти качества?

Да, ролята на десен бранител ми е обичаната. Харесва ми и да нападам със скорост и мощност. Височината ми е даже преимущество, както и скоростта, силата и положителният надзор над топката.

В Ботев стартира с асистенция и гол, което незабавно впечатли почитателите на тима. Какво още да чакаме от теб, какви са персоналните ти цели за сезона?

Наистина, доста съм благополучен от играта си в първите мачове. В същото време е доста тъпо, че не успяхме да спечелим повече точки, тъй като бяхме прекомерно близо. Феновете ме впечатлиха и ме заредиха в допълнение. Те са доста значими за мен и за целия тим, тъй като ни поддържат мощно във всеки мач. Личните ми цели са да оказвам помощ доколкото мога на тима с голове и асистенции, само че на първо място най-важни са успехите.

С кои от играчите на Ботев си непосредствен?

Имам положителни връзки с всички. Връзката ни в тима е добра.

Ботев не стартира сезона по най-хубавия метод. Според теб по какъв начин нещата могат да се трансформират?

Така е, не започнахме добре сезона, само че сходни обстановки и проблеми учат и ще излезем от тях по-силни. Трябва да сме съсредоточени във всеки идващ мач и да се научим по какъв начин да печелим точките, даже и да не преобладаваме през цялата среща. Много съм благополучен от първата победа за сезона, а през тази седмица е значимото градско дерби и един добър резултат ще ни помогне да продължим по-уверено напред. (интервюто е преди мача с Локомотив Пловдив).

Кой е обичаният ти международен състезател и кое състезание в Европа ти харесва най-вече?

Любимият ми футболист е Кристиано Роналдо, а най-вече се любувам на мачовете от Шампионската лига.

Според теб кой ще завоюва Световното състезание през тази година?

Бразилия.

А каква е футболната ти фантазия?

Пожелавам си един ден да играя в Шампионската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР