Гробът, пълен с оръжия на воина, остана недокоснат в продължение на 1300 години в Германия. Вече не

...
Ровейки в хилядолетното гробище в Германия, археолозите не очакваха да
Коментари Харесай

Ровейки в хилядолетното гробище в Германия, археолозите не очакваха да открият много. Обирджиите на гробове са минали преди векове, отнасяйки кой-знае-какво и отнасяйки го кой-знае-къде.

Само че грабителите са пропуснали нещо — и археолозите нямаше да повторят тази грешка.

Кръгло метално парче, стърчащо от пръстта, първо привлече вниманието на археолозите в Ингелхайм, каза ръководителят на разкопките Кристоф Баслер в съобщение за новини от град Ингелхайм на 4 август.

< p>Металното парче е било част от щит, каза Баслер. Артефактът беше открит между два ограбени гроба, което затруднява свързването му с конкретно погребение.

Така че археолозите продължиха да копаят - и се натъкнаха на недокоснат гроб.

1300-годишният -старият гроб е принадлежал на воин, се казва в съобщението. 30- до 40-годишният мъж е бил погребан през седми век с почти всички видове оръжия, използвани по онова време.

Под дясната му част е поставен двуостър меч спата с размери около 3 фута ръка, казаха археолозите. Този меч вероятно беше най-ценното му притежание. До лявата си ръка той имаше широк seax, къс, тежък меч, използван за посичане. В гроба имаше също нож, копие, бронзова ножница и колан, се казва в съобщението.

Снимки, споделени от Kaiserpfalz Ingelheim или императорския дворец Ingelheim във Facebook на 9 август, показват гроба на воина.

Въз основа на стила на неговия щит и оръжия, воинът вероятно е бил франкски мъж, казаха археолозите. Неговата скелетна поза показва, че е бил погребан в вече разпаднал се ковчег.

Франките са „насилствено заселили“ това, което сега е Южна Германия, в началото на шести век, според Британика. Те поддържаха контрол над Франкония – територия, включваща Франкфурт, Щутгарт и Мюнхен – до осми век, когато друга кралска династия пое контрола.

1300-годишният воин не е бил професионален войник, казаха археолозите. Съвременните постоянни армии не съществуват по време на неговия живот. Вместо това той вероятно се е погрижил за собственото си оборудване и е последвал водача си в битка.

Причината за смъртта му е неизвестна, но може да е починал от болест или нараняване, причинено от битка, се казва в съобщението. Археолозите отбелязаха, че погребалните предмети с тематика на насилие биха направили последната причина за смъртта неизненадваща.

Артефактите са извадени от гроба за почистване и допълнително проучване, казаха градските власти.

Ингелхайм, известен също като Ingelheim am Rhein, е на около 330 мили югозападно от Берлин.

Google Translate беше използван за превод на съобщението за новини от град Ingelheim. Facebook Translate беше използван за превод на публикацията от Kaiserpfalz Ingelheim.

Руини на храм на необитаем гръцки остров разкриват статуи на 2400 години. Разгледайте

Каменната стена, открита в Италия, е била римски храм преди 2000 години. Вижте какво остава

Кост от динозавър, открита до древен гроб, може да е принадлежала на „първите ловци на вкаменелости“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР