роучване на сайта за родители разкрива най-популярните бебешки имена за

роучване на сайта за родители разкрива най-популярните бебешки имена за ...

Кои са най-популярните бебешки имена за 2020 година

роучване на сайта за родители разкрива най-популярните бебешки имена за 2020 година, пише .

Most popular baby names of 2020 – including TV-inspired monikers like Connell
— Daily Star (@dailystar)
За да съставят списъка, от Babycenter са анкетирали посетителите на сайта и са проучили най-актуалните тенденции в избора на наименования за новородени момиченца и момченца. 

Допитването показва, че най-популярните имена за отрочета от женски пол са София, Оливия и Амелия, а за бебета от мъжки пол - Мохамед, Ноа и Оливър.

Авторите на проучването са установили, че родителите често черпят вдъхновение за избора на име за потомците си от телевизионни шоута. Сред най-популярните имена за момченца е Конъл - на един от централните персонажи в сериала "Нормални хора".

Подобен е случаят с Арабела от "Мога да те унищожа" и Дейвид от "Шитс Крийк".

Герои от видео игри и реалния живот също вдъхновяват родителите в избора на име за бебе. Такъв е примерът с футболиста Маркъс Рашфорд и столетника капитан Том, които със забележителната си благотворителна дейност по време на пандемията се превърнаха в герои на Великобритания. 

След смъртта на чернокожия Джордж Флойд, който стана жертва на полицейско насилие в САЩ, името Джордж намира място в Топ 10 тази година, след като миналата година отбеляза спад в популярността си. 

Топ 20 на най-популярните за 2020 г. имена за момиченцавключва

Оливия, София, Амелия, Лили, Айла, Ава, Мия, Ария, Фрея, Исабела, Ела, Айви, Грейс, Роузи, Попи, Иви, Шарлот и Хана.

В Топ 20 на най-популярните момчешки имена за 2020 г. попадат

Мохамед, Ноа, Оливър, Артър, Лео, Фреди, Джордж, Тио, Чарли, Джак, Хари, Оскар, Итън, Арчи, Финли, Джошуа, Джейкъб, Томас и Айзък.

 

Източник: vesti.bg