ротестиращи полицаи изпълниха площада пред Народното събрание.Униформените настояват за 20-процентно

...
ротестиращи полицаи изпълниха площада пред Народното събрание.Униформените настояват за 20-процентно
Коментари Харесай

Площадът пред парламента – пълен с протестиращи полицаи СНИМКИ

ротестиращи служители на реда извършиха площада пред Народното събрание.

Униформените упорстват за 20-процентно нарастване на възнагражденията и по-добри условия на труд. Служителите на Министерство на вътрешните работи не са удовлетворени от заложените средства в Бюджет 2022 година, който следва да бъде признат на второ гласоподаване от Народното събрание.



Според тях законопроектът за държавен бюджет на Република България за т. година " по никакъв метод не отразява съответните потребности на българските жители във връзка с тяхната сигурност и сигурност, както и не планува ограничения, които да подсигуряват заслужен труд и възнаграждение на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ".

" Реформата в системата на Министерство на вътрешните работи не се случва от години макар обещанията на всички ръководещи, ние сме тези, които излизаме първи и разгласяваме настояванията си, тъй като нашият труд не се цени, изключително сега ", съобщи Генади Тенев от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Последното нарастване на заплатите е било преди 2 години, с 30%, в някои държавни структури.

" В плана за бюджет 2022 не са заложени такива пари. Нямаме никаква връзка противоположна с министерството, не знаем нищо за плановете 2023-2024 година ", уточни още Тенев.

Протестът в София е подсилен и от чиновници на реда в други огромни градове. Някои от тях пътуваха до столицата за огромната проява.

В протестното шествие се вляха и пожарникарите, които също имат възражения против тазгодишния бюджет и през вчерашния ден стачкуваха.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР