Ротердам може да стане първият град в Холандия, където има

...
Ротердам може да стане първият град в Холандия, където има
Коментари Харесай

В холандския град Ротердам искат улици без цигарен дим

Ротердам може да стане първият град в Холандия, където има възбрана за пушене на улицата. Един медицински център и две учебни заведения се пробват да издействат това.


Медицинският център „ Еразъм “ сплотява напъните си с две учебни заведения, които се намират в съседство. Те вършат действия пред градския съвет, с цел да реши основаването на един дребен регион без цигарен пушек.
Ернст Куиперс, медицински център " Еразъм ": Не е редно посетителите да минават през цигарен пушек, с цел да влязат в болничното заведение. Това се постанова да вземем за пример на родителите и децата им, които посещават детската болница " София ".
Става дума за няколко улици в Ротердам. Смята се, че по тях всеки ден се движат към 30 000 възпитаници, пациенти и чиновници в болничното заведение и учебните заведения.
 Ден без тютюнев пушек Ден без тютюнев пушек
В Световния ден без тютюнев пушек тази година фокусът е върху вредата на цигарите върху сърцето. Всяка година цигарите лишават над 7 млн. човешки живота...

Цигареният пушек и смачканите фасове не са добра среда за хората, преценят управленията на трите институции. Всяко от тях може да забрани пушенето край своята постройка, само че с цел да има по-здравословна и чиста атмосфера е нужно да се забрани пушенето в целия регион. Това може да направи единствено градският съвет и се чака той да откликне на настояването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР