Ротацията не трябва да се случва със спор за едно

...
Ротацията не трябва да се случва със спор за едно
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Съжалявам, че Русия пое по пътя да сее смърт в чужбина и в своята страна

" Ротацията не би трябвало да се случва със спор за едно място ", сподели в " Още от деня " по Българска национална телевизия Атанас Пеканов, някогашен вицепремиер в служебните държавни управления на Румен Радев.

" Смъртта на Навални е доста тъжна вест, която удостоверява, че борците за народна власт, за човешки права в Русия биват изпращани в затворнически лагер. Съжалявам, че Русия пое по този път да сее гибел в чужбина – войната в Украйна, само че също и в границите на териториите си. Случващото се ни приказва за това какъв брой друг и нерешителен стана светът. Неслучайно тематиките на европейско равнище също се трансформират " сподели някогашният вицепремиер Атанас Пеканов.

По мотив идната ротация на кабинета Денков – Габриел той разяснява:

„ Ротацията не би трябвало да се случва със спор за едно място и най-много за личността, която ще бъде там. Иска ми се да приказваме повече за политики и цели, а не за това кой ще бъде външен министър “.

Според Пеканов тематиката за Плана за възобновяване и резистентност се пренебрегва.

„ Грешка е, че постоянният кабинет няма човек, който да се занимава с европейското финансиране и тематиката отпътува някъде обратно. Всички вложения, които се случват сега, са от тези пари, за които ние сме се борили и получихме през декември 2022 година “, сподели още той.

Относно думите на президента Румен Радев, че има политическо пространство за появяването на нов политически план Пеканов означи, че не се вижда в него.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР