Ротацията на правителството зависи от Николай Денков и Мария Габриел,

...
Ротацията на правителството зависи от Николай Денков и Мария Габриел,
Коментари Харесай

Ротацията зависи от Денков и Габриел, според Бойко Борисов

Ротацията на държавното управление зависи от Николай Денков и Мария Габриел, съгласно водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Николай Денков и Мария Габриел ще кажат дали ще има ротация или няма да има. Това разяснява Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание. Той съобщи, че не взе участие в договарянията. Денков и Габриел, когато станат подготвени, в случай че се схванат, ще ви го кажа. Ако не се схванат, няма да има ротация, сподели още Борисов.

Решенията се взимат в Министерски съвет, отговори ръководителят на ГЕРБ по мотив думите на президента Румен Радев, съгласно който “дрязгите около идната ротация оставят усещане, че в действителност няма толкоз огромно значение кои ще бъдат пешките на властовата дъска, тъй като решенията се взимат от други хора на друго място ”.

Официално знам за 18, сподели Борисов относно полета от Австрия с лица, регистрирани като претенденти за интернационална протекция в България. „ Преди три години такава информация не можеше да има. Ще си платим тези години целият народ. Когато аз управлявах България, подобен аероплан нямаше да може да пристигна и това нямаше да се случва “, разяснява той и добави, че “нищо съдбовно няма ”. Министерство на вътрешните работи работи доста по-добре и „ Гранична полиция “ дава доста по-добри резултати и това го знам от сътрудниците извън, добави той.

Всеки ход към този момент им е неверен и на едните, и на другите. Разделението сред тях, към този момент километричните листове с претенции, разяснява Бойко Борисов по отношение на митингите на земеделците. Много искания бих имал, само че не съм за промяната за Кирил Вътев, добави той.

Магистрати, съдии, прокурори, промяна на самоличности, това доста мощна система може да го прави и тя би трябвало да се разнищи и унищожи, разяснява Борисов по отношение на проблема към Мартин Божанов. Той добави, че на следващия ден ще заседава краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.

Ние цензура няма за позволим върху никого, отговори Бойко Борисов на въпрос, свързан с план на Закон за изменение и допълнение към Закона за електронните известия на “Продължаваме смяната – Демократична България ” (ПП-ДБ). Той уточни, че не е осведомен с предложенията на ПП-ДБ.

Междувременно Делян Пеевски, ръководител на парламентарната група (ПГ) на Движение за права и свободи разяснява пред публицисти в Народното събрание, че той е оптимист и ще бъде голяма неточност, в случай че ротацията не се състои. Държавата е постоянна сега, би трябвало да се случи тази ротация и да има държавно управление.

На въпрос дали би трябвало земеделският министър да подаде оставка поради митингите, Пеевски настоя, че първо министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел следва да си показват оценките за министрите и тогава ще се види кой ще бъде подсилен.

Относно рецензиите на президента Румен Радев, че министрите са единствено “пешки ”, Пеевски сподели, че пешки е редил единствено президентът до момента в продължение на две години.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР