Ротацията на правителството ще се състои 4 години поред и

...
Ротацията на правителството ще се състои 4 години поред и
Коментари Харесай

Диана Дамянова: Ще отидем на избори, когато Борисов е готов да „сготви“ изцяло „Промяната“

Ротацията на държавното управление ще се състои 4 години подред и това държавно управление ще изкара цялостен мандат. Това предвижда информационният специалист и създател на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ Диана Дамянова в изявление пред БНР.

„ Няма да отидем на избори 2 в 1. Ще отидем на избори, когато Борисов е подготвен да „ сготви “ напълно Промяната. Зависи по кое време ще се почувства задоволително мощен “, сподели Дамянова.

В предаването „ 12+3 “ тя разяснява и напрежението в ръководещата сглобка дни преди предстоящата ротация на кабинета:

„ Това са рутинни стихии в чаша вода, които ще ни разиграват всякога преди някакви промени “.

„ Истината е, че ротацията е комплициран развой и още по-сложно е, че те не са си го регламентирали между тях. Става триж по-сложен от това, че единственият правилник, който са създали, е какво ще работи Денков по-късно. И внезапно, ненадейно Кирил Петков взема решение да не съблюдава. … Денков направи огромна нелепост, заявявайки, че Министерство на външните работи ще даде повече глас на Политическа партия и това наруши естествения баланс – „ Ники би трябвало да пътува “, аргументира се информационният специалист.

Тя разяснява, че „ Продължаваме промяната “ би трябвало да имат свое политическо семейство, само че това е въпрос на същинска партийна работа, „ която, сякаш не им се отдава доста “, счита Дамянова.

„ Истината е, че това беше каране един против различен и кой ще мигне пръв. Кирил мигна пръв, тъй като настояването му, като се изключи че е нестимулирано, е и нелогично “.

„ Това ни даде опция да разберем, че ние живеем в една непрекъсната неистина. На нас ни споделяха „ това е наше държавно управление “. 8 месеца по-късно Петков сподели, че това не е чисто наше държавно управление. Защото Министерство на вътрешните работи министърът не е наш, а е на ГЕРБ “, сподели Дамянова.

Според нея главният проблем е неналичието на връзка с електората на Политическа партия.

„ Ако Кирил Петков е знаел това преди 8 месеца, че вътрешният министърът е на ГЕРБ, е бил задължен да ни го каже. Ако го е научил в този момент, значи не си знае работата. В мен пораждат въпроси какъв брой още министри на ГЕРБ има в това държавно управление “, попита Дамянова.

„ Ако е трябвало да вършим същинска коалиция с ГЕРБ, трябваше да застанем пред народа и да кажем истината. Да ми изясняват 8 месеца по-късно, че министърът на Министерство на вътрешните работи е на ГЕРБ… Истината е, че доверието рухва, ние сме на електорална шейна. Аз се усещам част от Политическа партия и ме боли, когато виждам, че за 3 години на политическата сцена сме сглобили нашите 27%, които в този момент са 9.Тези хора там считат, че са по-умни от нас и по тази причина ще крият истината от нас – ще ни лъжат, с цел да реализират свои цели, тъй като сме толкоз тъпи, че не разбираме, Ами не сме! “, предизвести Диана Дамянова.

Според нея в партиите в сглобката няма несъгласия:

„ Мисля, че тъкмо назад – те стават толкоз близки, че стават неотделими и това е голяма неточност, която създават положителните сили, тъй като оставиха групата на Борисов и Пеевски отвън ръководството. Рейтингът на Борисов пораства и при едни избори той има капацитет. Липсва политическо доверие на Политическа партия към неговия електорат. Електоралните настройки демонстрират, че пътят, по който вървим, не е добър. Има метод да се върне доверието, тъй като Политическа партия и Демократична България не са ни изиграли, те просто не ни споделят механизмите, те водят борби. Но ПП-ДБ ни спускат внучето на Държавна сигурност в София и ние с едно отвращение гласуваме “, Дамянова изясни по какъв начин действат съдружните сътрудници в Народно събрание и София.

И съобщи: „ Проблемът е, че те не знаят по какъв начин се прави политика. Смятат, че ти дават властта и я упражняваш. Те не знаят, че би трябвало да се вслушват в гласове. Това са младежи, определени от харвардските курсове на Кирил Петков, и за тях няма други гласове. Въпросът на връзката е, когато си взел политическото решение. Ние тържествено виждаме по какъв начин Пеевски обича Кирил Петков и Бойко Борисов “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР