Ротацията изисква и нов председател на парламента. Аз мога да

...
Ротацията изисква и нов председател на парламента. Аз мога да
Коментари Харесай

Борисов: Няма да поставяме за условие нито един министър да си ходи или да не си ходи

Ротацията изисква и нов ръководител на Народното събрание. Аз мога да уверя сътрудниците, че който излъчат от Политическа партия и Демократична България, ще имат 69 гласа от нашата група по този начин, както сме дали обещание, подчерта Борисов

Преднамерено нито един министър няма да бъде поставян от нас като изискване да си върви или да не си върви. Преценката за работата би трябвало да бъде превърната в гласове за това държавно управление в Народното събрание. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Търговище.

" Мисля, че през тези 9 месеца се научихме на съдружна просвета. Спомнете си по какъв начин направихме държавно управление. Дори моите оферти бяха да има на месец ротация, на 3 месеца да има ротация ", сподели Борисов. " Всичко, което сме записали в съглашението, сме го изпълнили. Законите за Плана за възобновяване и резистентност, Конституционната промяна, Съдебната промяна. Включително законите за Шенген, приемането ни в Шенген по въздух и вода. И пълновръстен член на Шенген. Сега всичко ни е в ръцете. Мисля, че Министерство на вътрешните работи работят доста добре с гранични, както и митниците, с цел да отидем по-бързо за сухопътните граници ", сподели Борисов.



" Така че в тази ротация, това е като качване в орбитална станция. Никога не е правено, комплицирано е, само че е единственото допустимо сега в България, с цел да има резистентност ", посочи Борисов. " Практиката демонстрира, че всяко преждевременно изявление, носи пасиви ", уточни той. " В четвъртък в 8.30 започваме диалози - тъй като е правилно Кирил Петков да си пристигна, започваме пакет по всички - регулатори, конституционни съдии, ротацията. Тук желая да кажа какъв ще бъде механизмът. Има две значими фигури ", уточни той.

" Преднамерено нито един министър няма да бъде поставян от нас като изискване да си върви или да не си върви. Преценката за работата би трябвало да бъде превърната в гласове за това държавно управление в Народното събрание. Ротацията изисква и нов ръководител на Народното събрание. Аз мога да уверя сътрудниците, че който излъчат от Политическа партия и Демократична България, ще имат 69 гласа от нашата група по този начин, както сме дали обещание ", акцентира Борисов. " В един миг се оказа, че здравният министър е на Демократична България, а те споделяха, че нямат присъединяване в държавното управление ", добави водачът на ГЕРБ. " В една спокойна конюнктура още от четвъртък ще се решат въпросите. Целият този пакет касае и конституционните съдии. От мен няма да чуете нищо, преди да приказвам с Кирил Петков, Христо, Атанас и другите сътрудници ", увери Борисов.

Борисов уточни, че с Асен Василев имат доста ясни ангажименти за инфраструктурните планове. Лидерът на ГЕРБ разяснява и Шенген и концепцията, че би трябвало се бойкотира австрийският бизнес. " Според мен това е неверно. Искам да дам съвет. Австрийският бизнес точно написа позитивно мнение и даде позитивна оценка за приемането ни в Шенген. Сега те могат да бъдат мотор и за сухопътните граници ", сподели Борисов.

Той посъветва българския бизнес да изпрати делегация в Австрия, която да изиска цялостното ни приемане в Шенген. Борисов подсети, че и там, където няма кмет на ГЕРБ, с Асен Василев е контрактувано пари незабавно да влязат в общините и хората да усетят това нещо. Пример е Попово, където кметът не е от ГЕРБ, само че ще се получат 14 млн. лева " Некоалиция има, с цел да можем да се движим напред ", сподели още водачът на ГЕРБ.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР