Ротацията е част от целия пакет от уговорките, които имаме.

...
Ротацията е част от целия пакет от уговорките, които имаме.
Коментари Харесай

Христо Иванов отговори на Борисов: Никой от наша страна не е поставял под съмнение ротацията

Ротацията е част от целия пакет от ангажиментите, които имаме. Това е фундаментална част от логиката от въобще опцията да съществува такова ръководство и никой от наша страна не я е поставял под подозрение в никакъв случай ". Това съобщи в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Христо Иванов в отговор на, който по-рано през днешния ден съобщи, че е получил увещание от водачите на обединението, че ротация ще има.

Според Иванов това мъчно би могло да бъде несъмнено като знак за разведряване на връзките, само че по думите му това, че двете обединения съумяват да водят диалог е добра вест. Все отново Иванов остава реалист във връзка с взаимното ръководство, което по думите му ще бъде комплицирано.

Лидерът на " Да, България " съобщи, че, показани в петък от " Продължаваме промяната - Демократична България ", към момента са в действие " не от предходната седмица, а през цялото време на тази структура и полемиката по тях продължава. Иванов още веднъж повтори тезата си, че не вижда да има проблем да има документално фиксиране на взаимните задължения с ГЕРБ, само че означи, че тематиката за документа по-скоро е била повдигната от ГЕРБ.

 Христо Иванов загатна, че е добре да има съглашение с ГЕРБ Христо Иванов загатна, че е добре да има съглашение с ГЕРБ

" Виждам опция да приказваме по тях и да стигнем до съгласие, че когато имаме обща законодателства стратегия, ние дружно би трябвало да създаваме и гласуваме законопроектите по нея. Когато сме се разбрали преди да започват процедурите за попълване на регулатори и контролни органи, би трябвало да си съблюдаваме ангажимента "

Иванов прикани ръководителят на Народното събрание Росен Желязков да свика съвещание на комисията по събаряне на имунитетите, с цел да могат депутатите да се произнесат за имунитета на Борисов на база нейните изводи. " Ако ръководителят смята, че не може да свика съвещание на тази комисия, ще би трябвало да я конструираме отново. Но тази тематика не може да остане без да бъде прегледана ", разяснява Иванов, допълвайки, че забавянето никога не оказва помощ на имиджа на Бойко Борисов. Коментарът по пристигна във връзка обвиняванията към " Продължаваме промяната - Демократична България ", че се грижат за изпирането на Бойко Борисов.

В сряда от Българска социалистическа партия на Народното събрание проекторешение за събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, само че то беше отхвърлено с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Продължаваме промяната - Демократична България " с мотив, че към този момент има с, която да прегледа настояването. Комисията обаче към момента не е провела нито едно съвещание и няма към момента определен ръководител.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР