Ротацията е част от целия пакет от договорките, които имаме.

...
Ротацията е част от целия пакет от договорките, които имаме.
Коментари Харесай

Христо Иванов: Никой от наша страна не е поставял под съмнение ротацията на премиерите

„ Ротацията е част от целия пакет от сделките, които имаме. Това е фундаментална част от опцията въобще да съществува такова ръководство и никой от наша страна не я е поставял под подозрение в никакъв случай “. Това разяснява в коридорите на Народното събрание съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

В петък водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че „ никой не се е съмнявал, че ротация няма да има “. По-рано през днешния ден обаче изясни, че на лидерската среща във вторник Кирил Петков, Асен Василев и акад. Денков го уверили, че стоят зад думите си и ротация ще има.

„ Темата за документа по-скоро беше повдигната от сътрудниците ни от ГЕРБ. Аз персонално не виждам проблем да има документално фиксиране на взаимните задължения.

Относно седемте условия, които ПП-ДБ сложиха на ГЕРБ, Иванов изясни: „ Аз мисля, че те биха могли да бъдат детайл от подобен координационен механизъм, и се надявам по този начин да се случи “.

„ Виждам опция да приказваме по тях и да стигнем до съгласие, че когато имаме обща законодателна стратегия, това значи, че ние дружно би трябвало да създаваме и да гласуваме законопроектите по нея. Когато сме се разбрали преди да започват процедури по попълване на регулатори и контролни органи, би трябвало да съблюдаваме ангажимента.

Когато сме се разбрали да вършим конституционна промяна, както и през вчерашния ден се видя, би трябвало да обсъдим съответна пътна карта. Така че ние продължаваме диалога, считаме, че тези тематики са от фундаментално значение за това какъв е характерът на това ръководство, и от тази позиция считаме, че те са доста значими “, изясни Иванов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР