Ротация се провали, защото ГЕРБ и ДПС не бяха готови

...
Ротация се провали, защото ГЕРБ и ДПС не бяха готови
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ротацията се провали, защото ГЕРБ и ДПС не бяха готови да се разделят със 100-те процента влияние, което имат в регулаторите

Ротация се провали, тъй като ГЕРБ и Движение за права и свободи не бяха подготвени да се разделят със 100-те %, които имат в регулаторите. Това сподели съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов в bTV.

" Може да има промяна на министри единствено по взаимно единодушие, не може да се постанова едностранно това нещо. Ние не сме желали цжялата власт в последния миг. Искахме оставката на Калин Стоянов, тъй като той е човек, който позволи полицейско принуждение в София ", добави той.

По думите му диалогът се е провалил, когато Мария Габриел внесе състав за кабинет с първия мандат. " Възможността за доверие съществено се промени ", бе изрично Христо Иванов.

Относно възможни предварителни парламентарни избори Христо Иванов сподели, че всичко е допустимо, само че значимо е дали има разсъдък. " Всичко политически сили обявиха, че няма да вземат участие в осъществяване на трети мандат. Аритметично не е допустимо. Сомоцелното правене на трети мандат би било безконтролно деяние. Напълно допустимо и разумнио е изборите да бъдат 2 в 1, тъй като не сме толкоз богата страна, с цел да хвърляме пари през прозореца ", уточни съпредседателт на ПП-ДБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР