Ротация на председателя на парламента разбира се ще има. Аз

...
Ротация на председателя на парламента разбира се ще има. Аз
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Няма да се кандидатирам за конституционен съдия

Ротация на ръководителя на Народното събрание несъмнено ще има. Аз няма да се кандидатирам за парламентарен арбитър. Не е обсъждано дали той или Никола Минчев ще е ръководител на Народното събрание. Това разяснява съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов пред Нова тв.

 

Не са обсъждани въпроси за министри на Движение за права и свободи. Чух и Делян Пеевски, който сподели, че не претендират за министри. След ротацията предстоят голям брой кадрови промени в контролни органи, където се изискват 2/3, сподели Атанасов.

 

По думите му би трябвало за всеки един от органите да се отворят процедури, да се кандидатират хора с качества и да се търси консенсус.

 

За този интервал на ръководство няма корупционни кавги, съобщи Атанасов. По думите му министрите до момента са доста деликатно следени от ГЕРБ.

 

" Ще обсъдим работата на всеки един от министрите. Искането на оставката на Калин Стоянов беше по съответен случай, оттогава мина доста време ", изясни Атанасов за това кои министри ще бъдат заменени след ротацията. 

 

Не съм се отказал за промени в бранша за сигурност. Този въпрос би трябвало да се сложи още веднъж и да се търси решение, посочи той. По думите му има индикации, че промяната ще стартира. Той е разговарял с народни представители и има разбиране, че промени в службите за сигурност ще има. 

 

На въпрос дали са прежалили няколко министри, той сподели: Никой не сме прежалили и няма да прежалим, би трябвало да има справедлива оценка. Да не слагаме каруцата пред коня. Според Атанасов всеки може да бъде заменен, тъй като ще има различен министър-председател. 

 

Какво е това полууправление, полу-Шенген, аз бих споделил, че е полупрезидент, в случай че би трябвало да употребявам неговия език. Така съпредседателят на ПП-ДБ разяснява изявлението на президента Румен Радев, че влизаме в новата година с " половинчати решения " - полу-Шенген, полуреформа, полубюджет.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР