Ротация на председателския пост в парламента между кандидатите на двете

...
Ротация на председателския пост в парламента между кандидатите на двете
Коментари Харесай

Демократична България предлага ротация на председателския пост за ГЕРБ и ПП

Ротация на председателския пост в Народното събрание сред претендентите на двете най-големи партии - ГЕРБ и " Продължаваме промяната ", предлага " Демократична България. Идеята бе стартирана след съвещание на ПГ от съпредседателя на обединението Христо Иванов.

" Ситуацията е извънредно нездравословна, тъй като не може да стартира да работи Народно събрание. Ние сме внесли пакет от закони, България има потребност от бюджет, от закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност като най-малко ", изясни Иванов. Затова и ще предложат ротацията на идния на следващия ден председателски съвет. На какъв принцип да става това, и на какъв брой време - занапред ще се обяснява.

" Предлагаме да излезем от политическата логичност и да уточним една стратегия най-малко от най-спешните задания, на нейна база да реализираме единодушие за ротация. Има подобен модел в Европейския парламент. Това разрешава решението да не е на база на политическа толерантност или непоносимост, а да се свърши избрана работа ", съобщи Иванов. И посочи, че би трябвало да има бюджетна и правна комисия. Целта ни е чисто процедурно да отпушим нещата, добави той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР