Ротационното управление във формат ГЕРБ - Продължаваме промяната-Демократична България е

...
Ротационното управление във формат ГЕРБ - Продължаваме промяната-Демократична България е
Коментари Харесай

Габриел има тежката дума: Кой ще отпадне от ротационния кабинет?

Ротационното ръководство във формат ГЕРБ - " Продължаваме промяната-Демократична България " е с разгласен първичен период от 18 месеца, като министър-председателите ще се въртят. Акад. Николай Денков към този момент разгласи състава на кабинета, само че това ли ще са имената, или ни чакат промени в последния миг? Както пееше Кали, Габриел има тежката дума.

Особено противоречив е излъченият от ПП-ДБ претендент за министър на труда и обществената политика Иван Кръстев. Той е зле признат и измежду доста от своите заради обстоятелството, че въпреки и зложелател на Корнелия Нинова, въпреки всичко е член на Българска социалистическа партия и държи на всички русофилски опорки. Харесва го обаче персонално Асен Василев, който работи с него още от първия длъжностен кабинет на Румен Радев.

Юлиан Попов за министър на Министерството на околната среда и водите пък среща отпор от " зелената " част на десния набор. Попов бе някогашен отраслов министър в служебното държавно управление на президента (2012-2017), повдигнат от ГЕРБ - Росен Плевнелиев и е обвързван с проблематичната от години концесия на " Юлен " в Банско и проектите за " втора кабинка ".

Екозащитните организации упорстват за проверка на тази номинация, като Министерство на околната среда и водите се оглави или от някогашния съпредседател на " Зелено придвижване " Борислав Сандов.

На офанзиви е подложен и проектоминистърът на основното Министерство на районното развиване и благоустройството - депутатът от Политическа партия Андрей Цеков. Причината е в предишното му в " Главболгарстрой " - компанията безконечен реализатор на държавни поръчки, емблематична и с така наречен подпорна стена - хотел при Алепу. Цеков бе зам.-министър на финансите в постоянния кабинет и отговаряше за публичните поръчки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР