"Ротаракт“ Русе кани русенци по една „Бира за смет“ на

...
"Ротаракт“ Русе кани русенци по една „Бира за смет“ на
Коментари Харесай

„Бира за смет“ на 14 май в Парка на Младежта в Русе

"Ротаракт “ Русе кани русенци по една „ Бира за боклук “ на 14 май в Парка на Младежта.

Събитието е част от тазгодишната Национална акция на „ Ротаракт “ клубовете в България, като в Русе то ще се започва в събота от 11 часа със събирателен пункт „ Вазата “.

Добре пристигнали са всички дейни жители, родители с деца и доброволци като мотото на доброволческата ни акция за разчистване е „ Рециклирай с нас и ела на по бира! “, тъй като за всеки събран чувал с отпадък се поставя премия – една свежа, студена бира или безалкохолно. „ Ротаракт “ клубовете ще се погрижат за обезпечаването на консумативи – найлонови чували, ръкавици, дезинфектанти и студенти питиета.

„ Целта на самодейността е събиране на допустимо най-голямо количество боклуци, които замърсяват природата и превозването им до съоръжения за сепариране, преправка и депониране. Тук показваме специфичната си признателност към Община Русе, която ще ни помогне с извозването на боклуците за сепариране.

Безспорно нашият свят се трансформира в тенденция, в която екологичният стандарт става водещ фактор, а това е от изключително значение за един от най-зелените градове в България – Русе. За това желанието ни е повече младежи да се включат в тази самодейност, както и грижата и отговорността към природата да се възпита в най-малките. Така ние целим да превърнем преработването и грижата за околната среда в обществено желателно държание и мотив за горделивост, а за какво не и веселба? “, споделят основателите.

Кампанията се радва на поддръжката от „ Ротаракт “ България, „ Ротари “ България „ Интеракт “ България, Каменица и Природен.

За Ротаракт Русе това е и началото на друга самодейност – огромната цел за годината е да съберат нужните 8000 лв. за закупуване на особено легло, предопределено да възстановява температурата на пациенти, за детското поделение в УМБАЛ „ Канев “. За задачата ще се събират дарения на всяко събитие на клуба, като се ползва и банковата сметка:

Revolut: IBAN: LT95 3250 0869 7853 8710

Същата акция ще бъде отпред и на идният рожден ден на клуба и огромно събитие на 18 юни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР