Рота от състава на Ирландския кралски полк на Британската армия

...
Рота от състава на Ирландския кралски полк на Британската армия
Коментари Харесай

Защо Великобритания изпраща военни към България?

Рота от състава на Ирландския кралски полк на Британската войска дойде през днешния ден в България, с цел да тренира и работи взаимно с българските военни, както и други съдружници от НАТО за повишение на оперативната съгласуемост и шерване на умения сред нашите страни. Това оповестяват от Британското посолство в София.

Обединеното кралство поддържа напъните на България да усили защитата си в подтекста на съветското нахлуване над Украйна, се споделя в известието. Като непосредствен съдружник на България, Обединеното Кралство се ангажира с нейната сигурност. Присъствието на почти 120 английски военнослужещи ще продължи през идните месеци, като през това време войските на Обединеното кралство ще работят дружно с 2-ра ескадрила на 2-ри Кавалерийски полк на американската войска и 42-ри механизиран батальон от Сухопътните войски на България.

Историята на Кралския ирландски полк датира от 1688 година, а предшестващите го полкове са взели участие в борбата при Ватерло, борбата при Сома и десанта в Нормандия. България е значим сътрудник в областта на защитата за Обединеното кралство и основен съдружник в НАТО, се споделя в известието. Двете страни към този момент работят дружно в редица значими области. Военното съдействие бе засилено след подписването на декларацията за двустранно съдействие сред министерствата на защитата на Обединеното кралство и Република България през 2018 година

В момента Кралските военновъздушни сили на Обединеното кралство правят въздушни патрули над България за НАТО. Настоящото развръщане е част от продължаващия ангажимент на Обединеното кралство за насърчаване и подсилване на груповата защита и сигурност.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР