Ростов продължава без победа от началото на годината. Днес тимът

...
Ростов продължава без победа от началото на годината. Днес тимът
Коментари Харесай

Ростов загуби от новак, отмениха гол на Соу

Ростов продължава без победа от началото на годината. Днес отборът на Валерий Карпин загуби с 0:1 от новака Химки и заема шесто място в Премиер лигата. Единствения гол означи Резиуан Мирзов в 49-ата минута от дузпа. В средата на второто полувреме попадение на някогашната звезда на ЦСКА-София Али Соу беше анулирано поради засада

Карпин остави на пейката Дмитрий Полоз, а в предни позиции на Али Соу помагаха Роман Тугарев и Понтус Алмквист. До почивката двата тима играха очебийно офанзивно, само че никой не съумя да означи гол. Най-добрата опция за гостите пропиля Георгий Махатадзе, а Соу се регистрира с един удар над вратата.

Химки заложи на по-продължително владеене на топката и многоходови офанзиви. При една от тях Мирзов пусна прекрасен извеждащ пас към Мохамед Конате, само че той настъпи топката. Ветеранът Денис Глушаков също беше деен за домакините, които показват отлична форма от началото на пролетния дял.

В 48-ата минута Тугарев повали в наказателното поле Мирзов и реферът Сергей Лапочкин отсъди дузпа за Химки. Потърпевшият прати Сергей Песяков в противоположния ъгъл и откри резултата с петото си попадение през сезона.

Карпин потърси смяна в развоя на мача с включването на Хорен Байрамян и Армин Гигович. Двете запаси незабавно пробваха по един отдалечен изстрел, само че не тормозиха съществено Иля Лантратов. В 71-ата минута Соу наказа неточност на Егор Данилкин, само че след манесата на ВАР голът на гамбиеца бе анулиран поради засада.

Домакините останаха с човек по-малко в последните секунди, когато резервата Александър Трошекчин извърши жестоко нарушаване против Матиас Норман и получи червен картон. Въпреки това, Химки удържа успеха и се изкачи на девето място в подреждането.

Премиер Лига 22 кръг, петък 12 март  Химки 1:0краен резулат  ФК Ростов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР