Роскосмос може да се присъедини към НАСА и другите космически

...
Роскосмос може да се присъедини към НАСА и другите космически
Коментари Харесай

Русия се готви да се включи в проекта за станция около Луната

" Роскосмос " може да се причисли към НАСА и другите галактически организации от света в плана за основаване на нова обитаема интернационална станция " Дийп спейс гейтуей " в орбита към Луната, оповестява БГНЕС.

Възможно е шефът на държавната корпорация Игор Комаров да разгласи това идната седмица на Международния конгрес по астронавтика в Аделаида, Австралия.

НАСА и патрньорските галактически организации възнамеряват да стартират построяването на модулна среда за обитаване, известна като " Дийп спейс гейтуей " на окололунна орбита при започване на идващото десетилетие. Станцията ще стане новият упорит интернационален галактически план, който ще изведе за първи път непрекъснато човешко наличие отвън орбитата на Земята, отбелязва изданието Popular Mechanics.

Партньорите в програмата Международна галактическа станция, които са и галактическите организации на Европа, Канада, Русия, Япония, от дълго време организират съвещания с НАСА за приноса в лунната станция.

Срещу даване на модули и други системи, водещите организации биха могли да изпращат свои космонавти и астронавти на окололунната станция. От своя страна НАСА предлага " Дийп спейс гейтуей " да стане налична за подготовка на експедиции към повърхността на Луната.

Космическите организации са заинтригувани от основаването на модул, който би могъл да пътува сред орбиталната станция и повърхността на Луната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР