Роскосмос може да се присъедини към НАСА и другите космически

...
Роскосмос може да се присъедини към НАСА и другите космически
Коментари Харесай

Русия иска да се включи в проекта за обитаема станция около Луната


„ Роскосмос ” може да се причисли към НАСА и другите галактически организации от света в плана за основаване на нова обитаема интернационална станция „ Дийп спейс гейтуей ” (Deep Space Gateway) в орбита към Луната. Възможно е шефът на държавната корпорация Игор Комаров да разгласи това идната седмица на Международния конгрес по астронавтика в Аделаида, Австралия.

НАСА и патрньорите ѝ – галактически агенции- възнамеряват да стартират построяването на модулна среда за обитаване, известна като „ Дийп спейс гейтуей ” на окололунна орбита при започване на 20-те години. Станцията ще стане новият упорит интернационален галактически план, който ще изведе за първи път непрекъснато човешко наличие отвън орбитата на Земята, отбелязва изданието Popular Mechanics.

Партньорите в програмата Международна галактическа станция, които са и галактическите организации на Европа, Канада, Русия, Япония, от дълго време организират съвещания с НАСА за приноса в лунната станция. Срещу даване на модули и други системи, водещите организации биха могли да изпращат свои космонавти и астронавти на окололунната станция. От своя страна НАСА предлага „ Дийп спейс гейтуей ” да стане налична за подготовка на експедиции към повърхността на Луната.

Космическите организации са заинтригувани от основаването на модул, който би могъл да пътува сред орбиталната станция и повърхността на Луната. /БГНЕС, РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР