Роскомнадзор (Федералната служба за надзор на комуникациите, информационните технологии и

...
Роскомнадзор (Федералната служба за надзор на комуникациите, информационните технологии и
Коментари Харесай

Русия блокира Google News

" Роскомнадзор " (Федералната работа за контрол на връзките, осведомителните технологии и всеобщите медии на Русия) блокира достъпа до Гугъл News в Русия, заяви " Интерфакс ".

Мотивът е, че предоставял достъп до " подправени вести " за съветската военна спецоперация в Украйна.

Това е направено по искане на Главната прокуратура.

На 18 март, " Роскомнадзор " настоя Гугъл " да спре да популяризира закани " против жителите й в своята платформа за видеосподеляне YouTube.

Регулаторът твърди, че потребителите излъчват реклами с апели за деактивиране на железопътните връзки на Руската федерация и Беларус.

Разпространението на сходни апели ясно показва антируската позиция на Гугъл, декларира " Роскомнадзор ", добавяйки, че изрично се опълчва на сходни рекламни акции.

Регулаторът упорства Гугъл да спре излъчването на антируски видеоклипове " допустимо най-скоро ".

" Роскомнадзор " може да блокира YouTube в идващите дни, е декларирал за РИА Новости източник, непосредствен до медийния регулатор.

" Най-вероятно до края на идната седмица YouTube към този момент ще бъде блокиран. Предполагам това с огромна степен на възможност. Знам, че той трябваше да бъде блокиран още тази седмица, само че Meta (блокирането на Instagram) бе направено в същия миг, и съм сигурен, че блокирането (на YouTube) просто е отсрочено, с цел да не стане по едно и също време ", сподели източникът.

ТЕМА преди 28 минути 272 преди 31 минути 486 преди 40 минути 1699
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР