Росица Драгинова, адвокат по професия, дни наред чака резултата от

...
Росица Драгинова, адвокат по професия, дни наред чака резултата от
Коментари Харесай

Заразена с COVID-19 жена от Пловдив 3 дни чака резултата от PCR тест

Росица Драгинова, юрист по специалност, дни наред чака резултата от своя PCR тест. Тя е със признаци и е била контактна, само че лабораторията на Инфекциозната болница в Пловдив цели 3 дни бави резултата от теста ѝ. Междувременно дамата не е сложена под карантина. След голям брой телефонни позвънявания, в това число и до Министерството на здравеопазването, дамата схваща, че е болна от ковид. Тя се е самоизолирала, само че в случай че не го беше направила, можеше да болести доста хора, до момента в който чака 3 дни резултата.
Заради сериозното закъснение и удължената карантина Драгинова подава тъжба и в Административния съд.
Не считам, че е редно да се случват такива неща. 4 дни човек да чака резултат и да не знае какво да прави, по какъв начин да реагира. Поради тази причина аз подадох жалбата. И считам, че са ми накърнени правата, разяснява пред БТВ Драгинова.
От РЗИ-Пловдив признават, че не е възможно резултатите от теста да се чакат 3-4 дни.
Грешката, която е позволена, е ненавременно въвеждане на резултатите в системата. Техният мотив е, че са доста натоварени и нямат задоволително личен състав, разгласи Милена Панайотова от Здравна ревизия в Пловдив.
На лабораторията е връчено наставление и им е подложен период, в който да основат организация и график на чиновниците, с цел да не се стига до такива случаи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР