Росен Петров се завръща в национален ефир с историческо предаване

...
Росен Петров се завръща в национален ефир с историческо предаване
Коментари Харесай

Росен Петров се връща на екран с историческо предаване по Bulgaria ON AIR

Росен Петров се завръща в народен ефир с историческо предаване по Bulgaria ON AIR.

Всяка неделя в 16,30 часа водещият ще обръща внимание на знакови моменти в българската и международна история, и значимите и спорни персони в „ Операция: История “.

„ Операция: История “ е предаване за бъдещето. Единствено посредством познанието за това кои сме били, къде сме били, можем да знаем накъде отиваме. „ Операция: История “ не е просто предаване за обстоятелствата и събитията, а за страстите, за насладите и тъгите, които се крият зад тях. Ако някой може да приказва прочувствено за история, то това е Росен Петров “, сподели Николина Димитрова, програмен шеф на Bulgaria ON AIR.

„ Операция: История “ ще предложи естрада за дискусия и плурализъм за предишното и истините, които би трябвало да знаем, и за героите, които би трябвало да помним. В рубриката „ История на водещия “ ще бъдат представяни незнайни обстоятелства и телевизионни разкази за живота на велики български персони, ще бъдат представяни непознати от учебниците герои, ще се акцентират обстоятелства, които трансформират персоналната им история в вълнуващ и прочувствен роман. „ Исторически развой “ ще насочи вниманието върху спорните персони, процеси и интервали, като един против различен ще застават експерти, общественици, хора на изкуството и културата.

В рубриката Росен Петров ще дава естрада и за безконечните исторически разногласия: „ Имало ли е турско иго, или не? Трети март ли е нашият народен празник? “ „ Кои са върховете и паденията в историята на страната ни “ и други значими тематики. А в „ Тяхната история “ известни персони ще споделят своята обичана история, която считат за значима.

Росен Петров е добре прочут на българските фенове. Трупал е дълготраен опит като ефирен водещ, сценарист и продуцент, той е и издирван исторически анализатор и създател. А от 8 април се завръща в ефир след 4-годишна пауза.

„ Разказвал съм истории в народен ефир 10 години. Самият аз в никакъв случай не съм очаквал, че хората толкоз ще желаят да гледат нещо, отдадено на това какви сме били. Като всеки дребен народ със славно минало и не изключително радостно настояще, ние търсим учредения за горделивост най-вече в него. Когато историята е поднесена не като кухи обстоятелства и дати, а като трагичната житейска орис на дадена персона, тя интригува и публика, която няма научен или чисто родолюбив интерес към предишното. Затова „ Оперцаия: История “ ще открехне завесата към славното ни минало и нещата, които ни вършат българи, с цел да се отправим към едно велико бъдеще “, сподели Росен Петров.

Не пропускайте първото издание на „ Операция: История “ на Великден, 8 април, в 16,30 часа по Bulgaria ON AIR.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР