Росен Желязков от ГЕРБ говори в предаването На Фокус по

...
Росен Желязков от ГЕРБ говори в предаването На Фокус по
Коментари Харесай

Росен Желязков: Хора без голям партиен опит ще са в кабинета на проф. Габровски

Росен Желязков от ГЕРБ приказва в предаването " На Фокус " по " Нова телевизия ".

" Утре при президента ще се върне проучвателният мандат като изпълнен, с предлагането за кабинет с хора без огромен партиен опит. Това са лица, посочени от проф. Габровски, които споделят евроатлантическите полезности. Знам някои имена от него, други не ", сподели той.

" Футболните паралели бяха политически финт, с цел да се даде опция за детайл на изненада. Всички се литнаха по това, което сочи, че Борисов е мощен политически състезател. Ходът с проф. Габровски не беше инцидентен ", безапелационен е той.

Според него в кандидат-министрите няма да има чувство, че са подставени лица. " Близо 2 години политическите ни съперници се пробват да изчегъртат ГЕРБ. Когато това не се получи, се направи опит да ни обезличат и изолират. Ние спечелихме изборите и ни се поставя първия мандат. В момента никой с никого не желае да приказва. Ако си представим тази заплетена обстановка като Гордиев възел, желаеме посредством проф. Габровски да го разсечем ", уточни Желязков. 

По думите му кандидат-премиерът не е хрумка, а политическо решение. " Беше ясно, че ще се търси човек, който да стартира ново политическо държание и обръщение. Той не е еднолично решение, а взето от управлението. Предложеният кабинет ще е от партийно необременени лица, ползващи се с висока експертност и публично доверие. Преди някой да даде гласа си " за " кабинета или " срещу ", би трябвало да се запознае с хората, а не да гласоподава, тъй като не харесва ГЕРБ. Няма да забраним или призовем някой да не поддържа кабинета ", акцентира той. 

Относно третия мандат, Желязков изясни, че е ясно, че ще бъде даден след Нова година. " Ако не поддържат кабинет на проф. Габровски, тъй като е с мандата на ГЕРБ, значи, че биха го подкрепили с третия мандат, тъй като е подобаващ. Това би ни предиздвикало да подкрепим трети мандат ", разкри депутатът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР