Росен Желязков е номинацията ни на за председател на НС.

...
Росен Желязков е номинацията ни на за председател на НС.
Коментари Харесай

Сачева: Росен Желязков е номинацията ни за председател на НС. Имаме идеи за премиер

Росен Желязков е номинацията ни на за ръководител на Народно събрание. Той е безукорен експерт, правист. Разумен и диалогичен човек, който умее да сплотява, а не да разделя. Надявам се да получи поддръжка. Това сподели Деница Сачева от ИК на ГЕРБ в предавенето " Офанзива " по NOVA NEWS.

По думите ѝ задачата е да се сформира платформа за диалози, които да разискват общи цели и пресечни точки във връзка с основни въпроси за развиването на България. " ГЕРБ е единствената партия, която слага държавния интерес над тясно партийния. Избирателите ни не желаят коалиция с Политическа партия, само че отговорността ни задължава да организираме диалози по общонационални цели. Безотговорно е да отхвърляме диалози, по тази причина направихме компромис ", уточни тя. И посочи, че реалистичното нарастване на пенсиите е 12%, а на минималната работна заплата - до 800 лв..

Според нея едни последващи избори ще усилят апатията и недоверието в парламентарната народна власт. " ГЕРБ не е в изолираност, ние спечелихме изборите. Как ще се образува болшинство, в случай че не участваме и не дадем своите гласове? Има опит да се маргинализира вота на 600 000 гласоподаватели, което е безусловно несериозно. Имаме хрумвания за кандидатури за министър председател, само че все още не можем да споменем имена.

 

Контактната група ще стартира работа след конституирането на Народно събрание. Целта е тя да е формирана от равно отдалечени от другите партии хора. Няма спънка и от други обединения да оферират хора. Вече имаме удостоверение от други партии за включване в контактната група. Подкрепата сред Българска социалистическа партия и Демократична България е самоубийствена ", изясни Сачева.

Тя показа, че ГЕРБ ще постави всички старания, с цел да сформира постоянен кабинет. " ГЕРБ сме единствените с стратегия с ясни решения и съответни антикризисни ограничения. Решенията, които сме предложили по време на предизборната акция, ще бъдат облечени в законпроекти ", означи тя. И добави, че Митрофанова няма място в Народно събрание и това е въпрос на отбрана на националното ни достойство.

Сачева разяснява и тематиката с газа. " Балкански поток към този момент е източник на доходи, тъй като към този момент бяха преведени първите 700 млн. от директни такси, които се вляха в бюджета на България. Изплащането на този план ще отнеме по-малко от 10 години. Безпочвени са обвиняванията, че поради него е стартирала войната в Украйна ", безапелационна е тя.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР