Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ за председател на парламента.

...
Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ за председател на парламента.
Коментари Харесай

ГЕРБ ще предложи Росен Желязков за председател на Народното събрание

Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ за ръководител на Народното събрание. Това се разбра от изявление за " Нова телевизия " на определената за народен представител от партията Деница Сачева. Така тя удостовери информацията, която се появи през седмицата, че спечелилите в предварителните избори на 2 октомври ще предложат някогашния транспортен министър за поста.

" Той е безукорен експерт, правист. Разумен и диалогичен човек, който умее да сплотява, а не да разделя. Надявам се да получи поддръжка ", сподели Сачева, която е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Преди няколко дни Желязков разгласи, че не желае да бъде още веднъж министър. Той обаче акцентира, че може да е потребен по различен метод на партията.

Според Сачева гласоподавателите на ГЕРБ не желаят коалиция с " Продължаваме промяната ". Въпреки това, под угрозата да не се сформира кабинет от ГЕРБ решили да проведат проучвателни диалози с всички партии.

" Имаме хрумвания за кандидатури за министър председател, само че все още не можем да споменем имена. Контактната група ще стартира работа след конституирането на Народно събрание. Целта е тя да е формирана от равно отдалечени от другите партии хора. Няма спънка и от други обединения да оферират хора. Вече имаме удостоверение от други партии за включване в контактната група ", сподели още Сачева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР