Росен Христов, на когото Румен Радев поверява управлението на ключов

...
Росен Христов, на когото Румен Радев поверява управлението на ключов
Коментари Харесай

Кой е Росен Христов - новият служебен министър на енергетиката

Росен Христов, на който Румен Радев поверява ръководството на основен бранш като " Енергетика " през идващите няколко месеца, влиза за първи път в държавното ръководство и изпълнителната власт.

Досегашният му професионален опит е в частния енергиен бранш.

Според формалната му биографична информация, той е приключил магистратура по интернационалните стопански връзки от Калифорнийския университет в Съединени американски щати и е " интернационално приет експерт по придобивания и реструктуриране на предприятия, решение на спешни обстановки, тактики и развиване ".

Работил е за италианската енергийна компания „ Енел “, отговаряйки за реструктурирането и интеграцията на добитите огромни енергийни дъщерни компании в Гърция, Франция и Русия.

През 2017-2018 той е член и ръководител на УС на компанията " Дитсманн ", която закупи " Енергоремонт Холдинг " в България - най-голямото сдружение за поддръжка на енергийни обекти в страната.

В последните няколко години той ръководи няколко търговски сдружения. Едно от тях - " Алтернативни Строителни Технологии " - е с предмет на активност " Строителство, произвеждане на строителни материали и технологии с понижено отрицателно влияние върху околната среда, ремонт на здания за възстановяване на енергийната успеваемост, разработка и монтаж на слънчеви, геотермални, вятърни и други системи за произвеждане на електрическа енергия ".

" Вариант Еко ", в което той е притежател и шеф, се занимава с консултантска активност, свързна с " разработка и ръководство на планове за понижаване на въглеродния отпечатък и отрицателното влияние върху околната среда ".

Друго сдружение, което той ръководи - " Бест Пропърти Айдиас " - е записано с предмет на активност " отдаване чартърен и поддръжка на яхти ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР