Росен Борисов - началник на сектор Превантивна и контролна дейност“

...
Росен Борисов - началник на сектор Превантивна и контролна дейност“
Коментари Харесай

Приза „Пожарникар на годината“ грабна Росен Борисов от Шумен

Росен Борисов - шеф на бранш „ Превантивна и контролна активност “ в районна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Шумен бе отличен с наградата „ Пожарникар на годината “. Наградата му бе връчена на специфична гала в Министерство на вътрешните работи и в наличието на премиера Николай Денков.

Борисов провежда, управлява и усъвършенства дейностите по направление държавен противопожарен надзор, превантивна активност и надзор по съблюдаване на Закона за отбрана при бедствия в районната дирекция в града.

През февруари 2023 година е изпратен в турския град Антакия за оказване на помощ на потърпевшото население след зародилото земетресение.

В момента той е в Люксембург на образование по Тренировъчната стратегия на Механизма за гражданска отбрана.

Отличията бяха връчени за 29 път. През 2023 година екипите на пожарната са се отзовали на 50 000 сигнала за катастрофи и са избавили живота на 619 души. Униформените са взели участие в 123 000 инспекции за обезпечаване на пожарна сигурност и отбрана при бедствия в разнообразни обекти и градежи.

За съответен и значителен принос за повишение на пожарната сигурност и отбраната на популацията оценки получиха Красимир Джонев – кмет на Община Летница и доброволните формирования във Велинград и Свиленград.

Наградата в раздел „ Контролна активност “ получи старши контрольор Ангел Колев –началник на група „ Държавен противопожарен надзор и превантивна активност “ в районната работа в Кърджали. Отличието „ Превантивна активност ” отиде при старши контрольор Йордан Михов – шеф група „ Превантивен надзор и превантивна активност “ от районна дирекция Пловдив.

Победител в раздел „ Спасителна активност “ е контрольор Петър Тиков от бранш „ Специализирани оперативни действия “ при районната дирекция в Монтана.

В раздел „ Пожарогасителна активност " оценката отиде при старши контрольор Валентин Великов – шеф на група „ Пожарогасителна и избавителна активност ” в Първа районна работа Бургас.

Награда за принос в развиването на пожарната сигурност и отбрана на популацията в България бе връчена на основен контрольор Васил Димов, който към този момент управлява активността на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Пловдив.

Директорът на националната пожарна Александър Джартов съобщи, че предходната година е била доста натоварена от бедствия и повреди, както у нас, по този начин и в прилежащи страни. Независимо от това тя ни даде опция за развиване, сподели той.

Вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че за пожарникарите предходната година е била с доста провокации. Ще продължим да работим за по-добри условия на труд и техническо застраховане, уточни той.

Проблемите с климатичните промени не знаят къде са границите сред страните. Всички ние изискуем признателност към тези хора в България, сподели от своя страна министър председателят Николай Денков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР