ROSA Mobile е базирана на Linux и поддържа приложения за

...
ROSA Mobile е базирана на Linux и поддържа приложения за
Коментари Харесай

Представиха „руския убиец“ на iPhone – R-FON със собствената операционна система ROSA Mobile

ROSA Mobile е основана на Linux и поддържа приложения за Android, а R-FON разполага със 120 Hz AMOLED екран и още....

Емил Василев преди 7 секунди 3 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 9:00 | 17.12.2023

Учени откриха просто решение за основаване на компактни реактори за термоядрен синтез

IT НовиниДаниел Десподов - 17:01 | 16.12.2023

Германски стартъп ще завоюва 100 млн. евро, като трансформира жилищата във въглеродно неутрални

АвтомобилиЕмил Василев - 10:00 | 17.12.2023

10 от най-впечатляващите атмосферни мотори, създавани в миналото

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Днес в Русия бе показан дълго чаканият R-FON. Устройството е взаимен план сред фирмите JSC STC IT ROSA и JSC Rutek. Смартфонът тежи 189 грама, а дебелината му е 7,96 милиметра. Гланцираната задна страна е покрита със стъкло, а AMOLED-екранът е предпазен от Gorilla Glass 5. Той е с диагонал 6,7″ и FullHD+ резолюция. R-FON работи с 8-ядрен процесор MediaTek Helio G99, направен по 6 nm софтуерен развой. Оперативната памет е 8 GB, а вградената памет е 128 GB, като може да бъде разширена до 2 TB с microSD карта.

Смартфонът е екипиран 50МР камера с бленда f/1,8. Тя ви разрешава да записвате видеоклипове в 2K при 30 фрагмента в секунда. Налице е и 2 MP макросензор. Предната камера е с резолюция 16 MP и бленда f/2,5.

Заедно с R-FON бе показана и новата съветска мобилна операционна система ROSA Mobile.

ROSA Mobile е основана на Linux с интеграция на най-хубавите функционалности, познати на потребителите на Android и iOS, което ще улесни прекосяването към нея от тези операционни системи. През второто тримесечие на идната година компанията ще показа услуга за лесна миграция към ROSA Mobile OS.

Операционната система включва личен магазин за приложения, наименуван „ ROSA Market “, в който ще бъдат поместени както систематични приложения, по този начин и приложения на трети страни. В същото време потребителите ще имат достъп до познатите услуги на Android благодарение на специфичен инструмент – емулатор най-вероятно. Пълната поддръжка на приложения за Android ще се появи в ROSA Mobile през първата половина на 2024 година. Ще бъде допустимо да се употребяват приложения за операционната система ROSA Mobile и приложения за Android на един и същи екран. Новата операционна система употребява един-единствен акаунт ROSA ID за достъп до всички услуги на екосистемата.

Към операционната система е включена услугата ROSA Disk – тя основана на облак, която обезпечава 10 GB място за предпазване на наличие, което може да бъде увеличено при нужда. Налице са също по този начин услугата за push-известия ROSA Notifications и ROSA Messenger – вътрешен месинджър с поддръжка на криптиране от край до край, който ще разрешава да преписка, изпращане на файлове, видеоклипове и гласови известия. Месинджърът поддържа групови чатове и новинарски канали.

За да се подсигурява сигурността на корпоративните клиенти е налична услугата ROSA Control, която разрешава на компанията да ръководи от разстояние равнището на достъп до устройствата на чиновниците и, в случай че е належащо да изтрива съхраненото в тях наличие. Услугата се персонализира в сходство с политиките за сигурност на компанията. В същото време има и десктоп версия на ROSA Messenger.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР