Рос Колтън вкара при дебюта си, а Андрей Василевски направи

...
Рос Колтън вкара при дебюта си, а Андрей Василевски направи
Коментари Харесай

Торонто остава №1 в НХЛ, без Александър Георгиев Рейнджърс падна от Филаделфия

Рос Колтън вкара при дебюта си, а Андрей Василевски направи 25 спасявания за изненадващия триумф на Тампа Бей над Каролина с 3:0 в шампионата на НХЛ. Блейк Коулмън и Баркли вкараха другите два гола за Тампа Бей, а Алекс Килърн се отличи с две асистенции. Василевски пък записва 22-и шътаут в кариерата и първи от март 2020-а година насам. Вратарят Алекс Неделковски избави 25 удара на вратата на Каролина, само че пък инкасира второ следващо полажение- за първи път от началото на сезона. Каролина следе на 3-о място в Централната дивизия с 25 точки, колкото има към този момент и Тампа. Пред тях с една повече е Флорида Пантърс.
Торонто продължава да бъде номер 1 в цялата НХЛ, откакто се наложи над Калгари с 2:1 след продължение. Уилям Нюландер вкара двата гола за триумфа им, включително и победното попадение в 1:28 минута на продължението и Кленовите листа имат към този момент 32 точки, с 6 пред Едмънтън в тяхната дивизия. Остън Матюс пък подаде и за двата гола на Торонто. При втория си следващ мач като титуляр вратарят Майкъл Хътчинсън избави 21 удара, като се съобщи само при удара на Андрю Маджиапане в 16:33 минута на третата част, с който гостите от Калгари излязоха напред в резултата.
Далас Старс отнесе с 3:0 Флорида с втория шътаут на Антон Худобин за сезона- 43 избавени удара. За Худобин това е общо 10-и мач без позволен гол откогато е дошъл в НХЛ. Победата за Далас е първа от шест мача насам и те се намират на 6-о място в Централната дивизия с 16 точки, само че на цели 5 от Калъмбъс, който е пред тях. Защитникът Джон Клингберг, Еса Линдел и финландското крило Йоел Кивиранта се разписаха за Далас.
Аризона Койотис се наложи над Анахайм с 4:3 след дузпи, като Конър Гарланд и Кристиан Дворжак се разписаха при наказателните удари за спечелилите. Те преодоляха недостиг от 0:3, който се натрупа в първите два интервала и съумяха да изтръгнат успеха. Макс Комтоа, Макс Джонс и Джош Маюра вкараха за Патоците, само че след началото на третата част Тайлър Питлик и Джейкъб Чъчрън в границите на по-малко от две минути понижиха на 2:3. Ветеранът Фил Кесъл изравни по-малко от 4 минути преди сирената, след което се стигна до дузпи.
Без вратарят Александър Георгиев Ню Йорк Рейнджърс падна с 3:4 от Филаделфия. Заместникът му Игор Шестьоркин избави 35 удара. Флайърс са на 3-о място в Източната дивизия с 21 точки, на 3 от водача Бостън. Рейнджърс са 6-и в същия поток с 15. Джеймс ван Римсдайк и Шейн Гостибере вкараха два пъти при числено предимство за Филаделфия, а Клод Жиру се записа с три асистенции откакто се върна след прекаран Коронавирус. За Жиру това е мач номер 903 в кариерата. Крис Крейдър означи хеттрик за Рейнджърс, а другите две попадения за Фили вкараха Ерик Густафсон за 1:0 и Кевин Хейнс за 4:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР