Рори Макилрой вярва, че Райдър Къп ще бъде изместен за

...
Рори Макилрой вярва, че Райдър Къп ще бъде изместен за
Коментари Харесай

Макилрой се надява да преместят Райдър Къп за 2021

Рори Макилрой има вяра, че Райдър Къп ще бъде преместен за 2021 поради напън от играчите, които не желаят да изгубят от неповторимата атмосфера на провеждащата се на всеки две години отборна конкуренция при закрити порти.

Пандемията от ковид провокира безпорядък в голф календара, като три Мейджъра бяха изместени за по-късно през годината, а Бритиш Оупън бе анулиран за първи път в спокойно време. Райдър Къп към момента е плануван за 25-27 септември в Уисконсин, само че най-вероятно при закрити порти.

„ Мисля, че болшинството от играчите биха желали конкуренцията да се организира през 2021, с цел да играят пред неповторимата атмосфера, подобаваща на шампионат от подобен диаметър. Те желаят да играят пред почитатели, точно това прави Райдър Къп толкоз специфичен. В края на деня играчите са тези, които вършат вероятен Райдър Къп и в случай че те не желаят да играят, то тогава няма да има Райдър Къп. Според мен шампионатът ще бъде преместен за 2021 и, почтено казано, считам, че това ще бъде вярното решение “, показа международният номер 1 за BBC Northern Ireland.

Капитанът на Европа за Райдър Къп – Падриг Харингтън, предизвести към този момент играчите си, че евентуално ще би трябвало да се лишат от тръпката да играят пред почитатели за положителното на последователите на голфа, които следят от домовете си.

Макилрой е изправен пред претрупан завършек на годината, като Професионалният голф тур ще се завърне на 11 юни. ПГА Чемпиъншип, Ю Ес Оупън и Мастърс ще се проведат през август, септември и ноември надлежно, само че северноирландецът е към момента отчаян, че Бритиш Оупън не бе изместен сходно на останалите Мейджъри. „ Бях също толкоз отчаян колкото останалите от решението за анулация на Оупъна. Мисля, че можеше да се измести за септември “, приключи Макилрой.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР