Рони Ромеро стана пълноправен член на групата в пика на

...
Рони Ромеро стана пълноправен член на групата в пика на
Коментари Харесай

Д-р Милен Врабевски: Музиката ни не е бизнес, а споделяне на...

Рони Ромеро стана пълновръстен член на групата в пика на кариерата си като фронтмен на Rainbow

Музиката не просто е генератор на хормони на щастието, тя е вход към духовната ни същина

- Д-р Врабевски, на 25 май Пловдив ще бъде разтресен от музиката на Intelligent music project? Какво да чакат от идния концерт зажаднелите за музика почитатели?

- Да чакат ужасно шоу с доста положителни български музиканти, подкрепени от международните величия в рока Боби Рондинели (Рейнбоу, Блек Сабат), Карл Сентанс (Назарет) и, несъмнено, Рони Ромеро от Рейнбоу, който е към този момент пълновръстен член на нашата група. Ще изсвирим няколко части от новия ми албум “The Creation”, както и някои от добре познатите към този момент песни. Залата в Пловдив е съвсем разпродадена, което доста ни радва. За следващ път пловдивчани ни демонстрираха какъв брой правилни почитатели имаме в града.

- След края на предходни концерти в Пловдив, а и освен, почитателите имаха опция да се срещнат от близко със своите любимци. Така ли ще е и в този момент?

- Да, ще имат тази опция, само че приканвам от вашата естрада за съблюдаване на ред и отдалеченост. Ще останем колкото е нужно, с цел да уважим всички след концерта!

- Турнето е отдадено на новия, шести подред албум „ The Creation”. Няколко думи за него. Запазва ли се по-хард звученето като наклонност?

- Да и даже на моменти е малко по-хард от предходните ми албуми. Това е разумно, поради присъединяване на Рони Ромеро в плана, който е доста добър хард рок реализатор. Звученето ни се втвърди, откогато той е в групата, което наложи и лека смяна в темп секцията за последния албум. Усетих, че нуждая се от по-твърдо звучене на барабаните, по тази причина поканих двама нови за нас, само че пък международно потвърдили се барабанисти - Боби Рондинели от Рейнбоу и Блек Сабат и Тод Сукърман - барабанистът на групата Стикс. Първата ария от новия албум, на която направихме видеоклип, I Know, е точното доказателство защо приказвам. Написах тази ария особено с цел да бъде изпълнена от Рони Ромеро. В албума вземат участие още Джон Пейн (ASIA), Карл Сентанс (Nazareth) и Ричард Грисман (River Hounds). Музикален продуцент още веднъж е Иво Стефанов, а двамата с китариста ни Бисер Иванов се постараха албумът да звучи на международно равнище!

- Музика и пандемия. Д-р Врабевски, по какъв начин си съжителстват двете неща? Отрази ли се по някакъв метод на плана ви или в противен случай?

- Зависи от гледната точка. Логичният отговор е, че са несъвместими, в случай че приказваме за музиката като бизнес. Нашата музика обаче не е бизнес, а идея. Ние не следваме открити модели, а си сътворяваме такива - това прави целия план неповторим. Точно по тази причина пандемията не засегна нашия развой на работа, като се изключи че ни остана задоволително време да запишем и издадем рекордно бързо последния си албум. По време на пандемията направихме един онлайн концерт и един ефирен, акустичен концерт, който се излъчи по БНТ1.

- Често чуваме „ няма качествена рок музика в България “. Аз персонално не мога да се съглася, слушайки непрекъснато всички албуми на IMP до момента. Какво мислите?

- Благодаря за оценката, само че аз не мога да бъда съдник никому - върша това, което считам за вярно. Правя музика с послания, с които желая да израснат моите деца. За голямо благополучие съм намерил съидейници в лицето на моите сътрудници, с които мислим еднообразно и се движим напред дружно. Както загатнах нагоре - нашата работа не е да следваме открити модели, а да ги сътворяваме.

- Разкажете историята на IMP - по какъв начин стартира всичко и реализира подобен огромен триумф?

- Проектът стартира заради две аргументи - едната е, че в главата ми взеха да се зараждат доста музикални хрумвания, които в един миг открих, че могат да се трансфорат в нелоши песни. Втората причина беше в желанието ми да покажа на света, че в България може да се прави музикален артикул на международно равнище. Установих, че най-добре това става с така наречен от мен ракети носители - международно потвърдили се музиканти, които посредством своята известност да сервират музиката ни на необятната аудитория.

- А по какъв начин успявате да събирате толкоз огромни имена под един покрив, които да творят и да основават първокласен рок?

- Е, нали не мислите, че ги карам принудително? Саймън Филипс и Джоузеф Уилямс от ТОТО, Джон Пейн от ASIA, Боби Рондинели от Rainbow, Black Sabbath, Тод Сукърман от Styx, Нейтън Ийст, който е басист на Ерик Клептън, свирил е с Майкъл Джексън, китаристът Тим Пиърс, който е записал китарите на едни от най-великите песни в историята (Black and White - Michael Jackson, Runaway - Bon Jovi, и т.н.), Рони Ромеро, несъмнено... не мога даже да изборя всички. Това са музиканти от такова равнище и с толкоз доста задължения, че не биха се присъединили в план, който не е по усета им. Включват се, тъй като музиката им харесва и имат вяра в концепциите, които споделям в албумите си.

- Какво ви въодушевява за основаването на песните? Публиката ги обожава, тъй като са съвършен коктейл от възприятие, мелодия, текст.

- Не мисля, че има нещо съответно. Идеите просто се появяват в главата ми свише, а аз просто си ги протоколирам. На идващ стадий се включват моите сътрудници Иво и Бисер. Това е разказано в документалния филм, който направихме за това по какъв начин се основава една ария на Intelligent Music Project - от концепцията до изпяването й от международни звезди. Филмът се назовава „ The Creation Of The Story “ и може да бъде открит в нашия канал във YouTube.

- Какво прави една ария сполучлива?

- Както загатнах, моят развой по основаване на музиката е постоянно еднакъв. Дали една ария ще е сполучлива, вземат решение хората. Ако имаше формула, всяка ария щеше да е шлагер и нямаше да е по никакъв начин забавно.

- Гостувате зад граница. Каква оценка дават почитателите отвън България на творчеството ви?

- Предстоят ни два концерта през юни - на 17-ти в Солун, на 19-ти в Букурещ. В Гърция реализираме огромни триумфи. Всяка наша ария, която е влезнала в рок ранглиста там, неизбежно е стигала първото място - най-малко 4 са досега. В едно португалско издание пък предпоследният ни албум „ Life Motion “ стана „ Албум на 2020 “, а вокалистът ни Рони Ромеро стана „ Изпълнител на 2020 “ с Intelligent Music Project. Музиката ни се върти в националното радио на Испания, в Съединени американски щати, в Турция, в Букурещ, в Германия. Чрез нашия уебсайт хора от целия свят си поръчват нашите дискове, което е чест за нас.

- Какво е музиката за вас? Какво ни носи?

- За мен персонално музиката би трябвало да носи независимост и задоволство.

- Рони Ромеро несъмнено е един от любимците на публиката. Как се реализира връзката с него?

- Елена Розберг ми описа за него, след което се свързах с Рони, описах му за плана, демонстрирах му какво вършим и той за секунда не се поколеба да се включи. При все че беше и към момента е в пика на кариерата си. Радвам се, че започнахме да работим с него, тъй като той доста пасна на атмосферата в групата и към този момент е неин пълновръстен член.

- Разкажете някоя занимателна история от работата ви или пък нещо, което в никакъв случай няма да забравите?

- Няма да не помни концерта ни в Античния спектакъл в Пловдив предходната година. Атмосферата беше неповторима, получи се доста особена симбиоза сред музикантите и публиката. Пловдив е прелестен град, брачната половинка ми е от Пловдив - има ли по какъв начин да е по различен метод? От музикална позиция тук постоянно сме срещали страхотна поддръжка и въодушевление, а след концерта ни във вторник, на 25.05 в зала С.И.Л.А., имаме и бъдещи проекти за още участия в града.

- Намирате ли време да се справите с всичко, с което сте зает? Каква е формулата?

- Формулата е елементарна - в случай че обичаш това, което правиш, не го чувстваш като работа или ангажимент. Аз обичам всичко, с което се занимавам, по тази причина и нямам потребност от отмора или отпуск. Това е моят метод на живот.

- Загубихме ли идентичността си някъде по пътя, някъде сред нотите? Все желаеме да слушаме „ непозната “ музика, желаеме да сме „ като другите “... стопи ли се родолюбието?

- Не. Доста добре се оправяме в нелека среда и считам, че имаме капацитет по този начин да продължим. Родолюбието ни е в кръвта и постоянно ще припомня за себе се. Ако желаете да видите част от проявленията му, следвайте ме в обществените мрежи.

- Д-р Врабевски, ще ни излекува ли музиката?

- Тя непрекъснато лекува. Ефектът й върху развиването ни е непрекъсната големина. Просто от време на време го забравяме. Музиката не просто е генератор на хормони на щастието и имуноглобулини. Тя е вход към духовната ни същина, чиито сигнали са наша пътеводна светлина.

Визитка

Д-р Милен Врабевски е роден на 23 декември 1968 година във Варна. Той е един от най-успешните български иноватори, бизнесмени и водачи на мнение в наши дни, воден от мотото, че най-хубавият метод да предскажеш бъдещето е да го създадеш самичък. Той е притежател и изпълнителен шеф на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа, Comac Medical, и създател на Фондация „ Българска памет “.

Д-р Милен Врабевски е член на Глобалната самодейност на Бил Клинтън и е лауреат на влиятелната премия „ Европейски жител на годината “ за своя извънреден принос към разпространяването и одобряването на европейските полезности и на мултикултурния разговор.

Той е стратегически вложител в системата на българското обучение и има частна детска градина „ Росица “ и новаторско учебно заведение „ Цар Симеон Велики “, оповестено за „ Училище дипломат на Европейския парламент “.

Наред с всичко останало, доктор Милен Врабевски е композитор, музикален продуцент и благотворител, който има продуцентска къща и звукозаписни студиа - Intelligent Music. Той работи с едни от най-големите международни рок звезди по свои авторски музикални планове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР