Рони О‘Съливан се класира за осминафиналите на силния ранкинг турнир

...
Рони О‘Съливан се класира за осминафиналите на силния ранкинг турнир
Коментари Харесай

О‘Съливан започна успешно кампанията си на Шампионата на Обединеното Кралство

Рони О‘Съливан се класира за осминафиналите на мощния ранкинг шампионат по снукър Ю Кей Чемпиъншип, откакто се наложи над Антъни Макгил с 6-2 фрейма. „ Ракетата “ изоставаше с 0-2, само че след шест безответни партии на сметката си прогресира до идната фаза в конкуренцията.


Началото бе за Макгил, който стартира решително дуела със седемкратния победител в съревнованието – шотландецът направи сенчъри-брейк от 116 в откриващата партия, а по-късно открадна втория фрейм след поредност от 56 точки. Рони обаче се отпуши и обърна напълно развоя на събитията с брейкове от 89, 89 и 66. Шестата партия бе извоювана от „ Ракетата “ с резултат 86-49, което като че ли дефинитивно прекърши съпротивата на съперника му. Последните два фрейма закономерно отидоха на сметката на О‘Съливан след нови високи серии от 61 и 92 точки.

В спор за място в 1/4-финалите рекордьорът по трофеи от шампионата ще играе с спечелилия от срещата сред Робърт Милкинс и Тепчая Ун Но.

За осминафиналите се класира и трикратният първенец от конкуренцията Джон Хигинс, който се оправи с Джо О‘Конър след 6-3. Двубоят посред им стартира с разменени партии, като „ Вълшебникът “ пое надзор върху събитията след кражба в третия фрейм с 66-60 и поредици от 76 и 58 точки в идващите две партии. О‘Конър не се отхвърли и се приближи до шотландеца след два халф-сенчъри брейка, само че Хигинс не загуби хладнокръвие и след 122 и 66 на собствен ред продължи напред в шампионата.

В последните осем негов противник ще бъде Нийл Робъртсън или Юелун Джоу. Ако завоюват и идващите си мачове, О‘Съливан и Хигинс ще се изправят един против различен в следващ епиозод от великото им съревнование през годините. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР