Рони О`Съливан заяви, че е загубил себе си в продължение

...
Рони О`Съливан заяви, че е загубил себе си в продължение
Коментари Харесай

Рони О'Съливан: Загубих седем години заради алкохол и наркотици

Рони О`Съливан съобщи, че е " изгубил себе си " в продължение на седем години поради алкохол и опиати. Седемркатният международен първенец по снукър има добре позната история с алкохол, опиати и меланхолия и в никакъв случай не е крил проблемите си.

Той беше лишен от купа " Мастърс " през 1998 година поради позитивна проба с канабис, а през 2000 година влезе в рехаблитация за лекуване на зависимостите си.

" Има големи дупки. Загубих шест-седем години в пиянство и канабис. После ми лиши четири години да се оправя с неща отвън снукъра, с което не се оправих доста добре. Не бях фокусиран върху снукъра. Предполагам, че всеки има такива проблеми, само че имах 10 години, в които не направих доста. Не упражнявах доста, нямах настройката да спечелвам ", сподели О`Съливан пред Би Би Си.

Той седмата си международна купа през 2022 година, само че тази година беше на четвъртфиналите от бъдещия международен първенец.

О`Съливан, чиито родители са изпратени в пандиза, когато той е още младеж, споделя, че в най-тежките си моменти е разчитал на алкохола и марихуаната, с цел да " изкара деня "

" Загубих идентичността и увереността си, трябваше да взимам вещества, с цел да мога да се социализирам. Когато се изчистиш, започваш да се чувстваш неловко измежду хората и си мислиш: " Как да се оправя в тези обстановки? " Ставаш тревожиш и това стартира да ми въздейства. Как да пребивавам чист? Беше необичайно, трябваше да се науча да върша всичко отначало. Отне време, тъй като осъзнах, че щом съм стигнал до такава степен, би трябвало да направя друг живот за себе си ", описа още О`Съливан, чиято нова автобиография " Неразрушим " излезе на пазара във Англия в четвъртък.



Звездата в снукъра описа и какво му дава успокоение.

" Моето благополучие е да изляза да търча заран, да отида да тичам с моите джогинг другари, усещам се добре там. Ако ме сложите обаче измежду доста хора, ще избягам в ъгъла. "

През 2013 година О`Съливан, който е професионален състезател от 16-годишна възраст, съобщи, че го е боязън да не го заловен с опиати по време на допинг инспекция и че си е " насилвал шанса " сред шампионатите при започване на кариерата си.

Сега Ракетата гледа на снукъра като на място, на което " се усеща провиснал и спокоен ".

" Винаги съм обичал спорта си и това е най-важното за мен. Това отстранява всевъзможни изкушения да си потегли. Рехабилитацията ме научи, че щастието е вътрешна задача и същински го имам вяра. От 2000 година насам постоянно съм вярвал в това ", сподели още 47-годишният играч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР