Рони О'Съливан е първият полуфиналист на силния турнир по снукър

...
Рони О'Съливан е първият полуфиналист на силния турнир по снукър
Коментари Харесай

О`Съливан победи Хоукинс и се класира за полуфиналите на Мастърса

Рони О'Съливан е първият полуфиналист на мощния шампионат по снукър от " Тройната корона " - Мастърс, откакто се наложи над Бари Хоукинс с 6-3 фрейма. " Ястреба " имаше своите благоприятни условия, като водеше с 3-2, само че позволи цялостен поврат и по този начин отпадна от конкуренцията.

Рони, който е рекордьор по трофеи от съревнованието със седем, само че не е печелил трофея от 2017-а насам, стартира с брейк от 88 точки. Хоукинс открадна втората партия, преди още веднъж да се окаже изоставащ в резултата. Последваха обаче две следващи положителни серии за финалиста от 2022 - 74 и 56 точки, с които той още веднъж излезе още веднъж с едни гърди напред. Бари имаше всички шансове да завоюва най-малко един от идващите два фрейма и да внесе в допълнение напрежение у седемкратния отличник на планетата, само че това не стана и О'Съливан измъкна двете партии, с цел да си върне водачеството.

Това се оказа основно за крайния излаз, като до края Хоукинс направи брейк от тъкмо 50 пункта в деветия фрейм, само че загуби и него след 77 безответни на сметката на " Ракетата ". Така 48-годишният талант си обезпечи присъединяване в последните четири на шампионата, където го чака спечелилия от мача сред първенеца от 2015 Шон Мърфи и Джак Лисовски, които играят по-късно довечера.

Полуфиналът в горната половина на схемата ще бъде избран от двойките Джъд Тръмп - Али Картър и Марк Селби - Марк Алън. Тръмп е настоящият първенец, а Алън е единственият играч отвън Англия, останал в шампионата. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР