Рони О'Съливан спечели изумителна 36-а ранкинг титла по снукър с

...
Рони О'Съливан спечели изумителна 36-а ранкинг титла по снукър с
Коментари Харесай

Рони изравни рекорд на Хендри и се върна на върха в снукъра

Рони О'Съливан завоюва изумителна 36-а ранкинг купа по снукър с блестящия си успех 13:11 над Нийл Робъртсън във финала на първото издание на "Шампионата на Тура " в Ландъдно. Ракетата към този момент дели първото място с Краля на "Крусибъл " във безконечната ранглиста на ранкинг първенците, като в това време измести Марк Селби от върха в международната класация.

Хендри бе лидер по триумфи повече от 21 години, откогато завоюва Тайландския Мастърс през 1998-ма, само че Рони го настигна с невероятния си сезон, в който победи също в Шанхай Мастърс, "Шампион на първенците ", Шампионата на Обединеното кралство и Шампионата на играчите. В последния от изброените шампионати О'Съливан осъществя и магическия си сенчъри брейк номер 1000 в решителния за купата фрейм.

С чека за 150 000 паунда Рони се качи преди всичко в международната класация за първи път от май 2010 година, а на 43-годишна възраст е най-старият водач от Рей Риърдън насам през 1983-а.

Робъртсън пък взе участие на край в трети следващ ранкинг шампионат, само че завоюва единствено Откритото състезание на Уелс, като отстъпи на Ракетата и в Шампионата на играчите. Той обаче прибра 60 000 лири и към този момент е номер 7 в международната класация. Голяма неточност в оказалия се финален 24-и фрейм - пропуск по черната от истинската й позиция - се оказа пагубна за Левичаря от Мелбърн, който другояче можеше да вкара финала в решителна партия.

Рони показва всичко по време на "Шампионата на Тура " - страхотни брейк-билдинг, надзор над кюбола, самообладание, тактически умения, душeвност за триумф в завързани фреймове и нрав на победител.

О'Съливан ще си вземе отмора и няма да взе участие в последния шампионат преди Световното състезание в "Крусибъл " - Откритото състезание на Китай (1 април).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР