Роналд Охеда, 32-годишен бивш лейтенант от армията на Венецуела, живееше

...
Роналд Охеда, 32-годишен бивш лейтенант от армията на Венецуела, живееше
Коментари Харесай

Венецуелски дисидент намерен мъртъв в Чили, докато Николас Мадуро тества решимостта на САЩ

Роналд Охеда, 32-годишен някогашен лейтенант от армията на Венецуела, живееше в заточение в Сантяго де Чили от 2017 година — до момента в който не беше открит мъртъв в петък, 10 дни откакто беше похитен.

В петък вечерта чилийските управляващи потвърдиха, че са намерили тялото на Охеда в куфар, заровен под циментова структура в предградие на Сантяго. 17-годишен венецуелец, намиращ се нелегално в страната, е бил арестуван във връзка със случая, споделиха чилийските прокурори.

„ Приблизителната дата на гибелта е преди сред седем и 10 дни, съвпадаща с датата на при което се е случило отвличането “, каза Хектор Барос, прокурорът, водещ делото, в петък.

Записите от видеонаблюдение демонстрират, че трима мъже в униформи на чилийската полиция и екипировка за битка с безредиците идват в жилището на Охеда на 14-ия етаж в 3:15 сутринта на 21 февруари и го марширува, необут и по долни дрехи, по коридора. Четвърти мъж в униформа стоеше с портиера, до момента в който сиво транспортно средство чакаше извън.

Без искане...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР