Рон Кефас Джоунс, носител на Еми звезда от Това сме ние, почина на 66

...
Рон Кефас Джоунс, ветеран сценичен актьор, спечелил две награди Еми
Коментари Харесай

Рон Кефас Джоунс, ветеран сценичен актьор, спечелил две награди Еми за ролята си на отдавна изгубен баща, който намира изкуплението телевизионният драматичен сериал на NBC „Това сме ние“ почина на 66-годишна възраст, каза представител в събота.

Мениджърът на Джоунс, Дан Спило, каза в имейл съобщение, че актьорът е починал „поради дълго -постоянен белодробен проблем."

"По време на кариерата му, неговата топлина, красота, щедрост, доброта и сърце бяха усетени от всеки, който имаше щастието да го познава," каза Спило.каза в публикация в Instagram след смъртта на Джоунс. „Светът е малко по-малко светъл. Братко, ти си обичан. И ще липсваш.“

Джоунс изигра по-централна роля в ранните сезони на сериала, но се появи под някаква форма във всичките шест сезони на шоуто, което включва прескачащи във времето разкази, предлагащи повтарящи се възможности за актьорите дори след смъртта на героите им.

Джоунс спечели Еми за най-добър гост-актьор в драматичен сериал през 2018 г. и 2020 г. и беше номиниран за още двама.

„Рон беше най-добрият от най-добрите – на екрана, на сцената и в реалния живот“, каза създателят на „Това сме ние“ Дан Фогелман в X, сайтът за социални медии, известен преди като Twitter. „Боже мой: какъв актьор. Не мисля, че някога съм променил нито един негов дубъл във филм, защото всичко, което правеше, беше перфектно.“

Джоунс прекара по-голямата част от кариерата си в театъра преди и след „Това сме ние“, завръщането на Бродуей дори след трансплантацията му го принуди да се научи да диша и да ходи отново.

„Целият ми живот беше сцената“, каза Джоунс в интервю в края на 2021 г. за New York Times, в който той разкри, че тихо е страдал от респираторни проблеми приблизително от времето, когато започна "This Is Us."

"Идеята да не участвам отново ми се стори по-лоша от смъртта ”, каза Джоунс.

Той беше номиниран за награда Тони и спечели награда Drama Desk за 2022 г. за ролята на готвач на спирка на Бродуей в „Clyde's” на драматурга Лин Нотидж.

Родом от Патерсън, Ню Джърси, Джоунс завършва близкия Ramapo College, където възнамеряваше да учи джаз, но се прехвърли към театъра през втората си година. Той прекарва края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век, пътувайки из страната, като работи като шофьор на автобус в Южна Калифорния в продължение на няколко години.

В средата на 80-те се премества в Ню Йорк, където кариерата му започва да тръгва бързо, когато започва да излиза и да си сътрудничи в Nuyorican Poets Café, жизненоважен творчески център за поезия, хип-хоп и сценични изкуства.

Пробивна роля идва през 1994 г., когато той получава главната роля в драмата на драматурга Шерил Уест , „Holiday Heart.“

Той ще прекара следващите десетилетия постоянно в театъра, често в пиеси извън Бродуей в Ню Йорк, включително заглавие като „Ричард III“ на Шекспир в The Public Theatre и в роли в Steppenwolf Theatre Company в Чикаго.

Джоунс също имаше телевизионни гостувания в „Mr. Robot“, „Luke Cage“ и „Lisey's Story“.

Неговите филмови изяви включват „Half Nelson“ от 2006 г. с Райън Гослинг и „Dolemite Is My Name“ от 2019 г. с Еди Мърфи.

Той е оцелял от дъщеря си Жасмин Кефас Джоунс.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР