Рон Кефас Джоунс, актьор, носител на Еми в „Това сме ние“, почина на 66-годишна възраст

...
Рон Кефас Джоунс, който спечели две награди Еми за играта
Коментари Харесай

Рон Кефас Джоунс, който спечели две награди "Еми" за играта си в хитовата телевизионна драма "Това сме ние", почина на 66-годишна възраст, според неговия мениджър Дан Спило.

Джоунс е най-известен с ролята си на Уилям Хил, бисексуален възстановяващ се наркоман с терминален рак, който се свързва отново със сина си, изигран от Стърлинг К. Браун, в драмата за няколко поколения „Това сме ние“. Той беше номиниран за Еми четири последователни пъти от 2017-2020 г. за най-добър гост-актьор в драматичен сериал, печелейки през 2018 г. и 2020 г.

Джоунс се появи в предаванията „Mr. Robot“, „The Get Down“ и „Luke Cage“, както и във филмите „Half Nelson“, „Across the Universe“, „Dog Days“ и „Dolemite Is My Name“. В допълнение към ролите си на екрана, Джоунс беше сценичен актьор на и извън Бродуей и беше номиниран за награда Тони през 2022 г. за превъплъщението си на Монтрелоус в пиесата „Clyde’s“.

Джоунс също беше баща, който влезе в историята на Еми, когато дъщеря му Жасмин Кефас Джоунс спечели Еми за изпълнението си в сериала на Quibi „#FreeRayshawn“ през 2020 г., което направи двойката първата двойка баща-дъщеря, спечелила Еми през същата година .

„Като родител това е най-удовлетворяващото, което някога бих могъл да почувствам в момента“, каза Джоунс след победата си, според Deadline. „Спечелването на още една Еми е черешката на тортата, но да видя как дъщеря ми напредва и да се премести на това място, където е спечелила Еми, не може да се каже с думи и се просълзявам всеки път, когато си помисля за това, за да бъда честен с вас. Да видя дъщеря си здрава и щастлива, това е мечтата на един родител.“

Джоунс имаше двойна белодробна трансплантация през май 2020 г., след като се бореше с хронична обструктивна белодробна болест, съобщи The New York Times през 2021 г. Той беше включен и изключен от вентилатор и трябваше да се научи да диша, яде и ходи отново, съобщи Times.

 Джоунс, вдясно, играе ролята на Уилям Хил, биологичния баща на Рандъл Пиърсън, изигран от Стърлинг К. Браун, в „Това сме ние“. Джоунс, вдясно, играе ролята на Уилям Хил, биологичния баща на Рандал Пиърсън, изигран от Стърлинг К. Браун, в „Това сме ние“. Рон Бацдорф/NBC/Гети изображения

Браун, който играеше срещу Джоунс в „This Is Us“, го похвали в публикация в Instagram.

„Днес животът имитира изкуството и един от най-прекрасните хора, които светът някога е виждал, вече не е сред нас“, пише той. „(Джоунс) почина и светът е малко по-малко светъл. Братко, ти си обичан. И ще липсваш. Накарай ги да се смеят в следващата фаза на съществуване и ще се видим, когато пристигна там.

Дан Фогелман, създателят на „Това сме ние“, каза, че смъртта на Джоунс е „огромна загуба“.

„Рон беше най-добрият от най-добрите – на екрана, на сцената и в реалния живот. Най-готиният. Най-лесното висене и смях. И Боже мой: какъв актьор. Не мисля, че някога съм променил нито една негова снимка в изрезка… защото всичко, което той направи, беше перфектно…“, написа той в X, платформата, известна преди като Twitter.

„За първи път се запознах с Рон в началото на „Това сме ние“, едно вълшебно време, когато се чувстваше сякаш всички бяхме изстреляни от оръдие. Той винаги беше стабилен, винаги благодарен - дори когато лудостта се вихреше около нас. Той обичаше актьорите. Той ОБИЧАШЕ дъщеря си. И ние го обичахме. Всички ние."

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР