Рон Десантис, републиканският губернатор на Флорида обяви в сряда вечерта,

...
Рон Десантис, републиканският губернатор на Флорида обяви в сряда вечерта,
Коментари Харесай

Съперникът на Тръмп Рон Десантис обяви кандидатурата си за Белия дом

Рон Десантис, републиканският губернатор на Флорида разгласи в сряда вечерта, че се кандидатира за конкуренцията за Белия дом.

Той избра да разгласи дълго чаканото си включване в президентските номинации по време на замяна на туитове със притежателя на " Туитър " Илон Мъск.

Десантис е внесъл и публично кандидатурата си, предавайки на федералната изборна комисия документа, който я формализира. Но противникът на Доналд Тръмп първо ще би трябвало да премине първичните избори на Републиканската партия, а те надалеч не са завършили.

Съобщението му онлайн през платформата " Туитър " претърпя съществени механически проблеми. Тя трябваше да стартира в 18 часа във Вашингтон, само че полемиката стартира с 25 минути забавяне заради спирания и проблеми с мрежата, написа Би Би Си.

I’m running for president to lead our Great American Comeback.
— Ron DeSantis (@RonDeSantis)

Губернаторът на Флорида се счита за основния противник на някогашния президент Доналд Тръмп за претендент на Републиканската партия за изборите през 2024 година

Той се причислява към възходящ лист от кандидати, които се стремят да изместят Тръмп - водещият претендент на републиканците с повече от 30 пункта в националните изследвания на публичното мнение.

 След влизането в конкуренцията за преизбиране: какво реализира Байдън до момента След влизането в конкуренцията за преизбиране: какво реализира Байдън до момента

По времето, когато диалогът в " Туитър " в сряда вечерта стартира съществено, стотици хиляди консуматори на микроблогинга бяха напуснали платформата, написа Би Би Си.

Техническите проблеми на " Туитър "

Откакто Мъск пое ръководството на " Туитър " през октомври, той уволни хиляди чиновници, в това число инженери, виновни за интервенциите на уеб страницата и отстраняването на механически проблеми.

I’m running for president to lead our Great American Comeback.
— Ron DeSantis (@RonDeSantis)
Екипът на Десантис съумя бързо, с цел да в профил техническите пречки, като написа в " Туитър " че известието е разрушило " интернет с толкоз доста неспокойствие ", и разгласява линк към уеб страницата на акцията.

Неговият прессекретар Брайън Грифин съобщи, че онлайн събитието е събрало 1 милион $ за час.

В пика на живото лъчение в " Туитър " то притегли повече от 600 хиляди слушатели, съгласно данни на Ройтерс, само че до края му те са били по-малко от 300 хиляди

Обещанията: Уволнения във ФБР и затваряне на границата

По време на представянето Десантис насочи диалога към консервативните си качества, припомняйки, че Флорида се е справила с COVID-19 без локдауни, което беше подкрепяно от доста републиканци.

Той отбрани своите промени в просветителната система на Флорида, като сподели, че неговият щат " избра обстоятелствата пред страха, образованието пред индоктринацията, закона и реда пред протестите и безредиците ".

 Флорида забрани уроци за половата еднаквост за учениците до 12 клас Флорида забрани уроци за половата еднаквост за учениците до 12 клас

По-късно, говорейки по тв " Фокс нюз " Десантис очерта по-конкретни задължения, в това число оповестяване на изключително състояние на южната граница на страната в първия си ден в Белия дом. Той също по този начин даде обещание да уволни шефа на ФБР Кристофър Рей, назначен от Тръмп, и да понижи " антиамериканската енергийна политика " на президента Джо Байдън. " Нашата граница е злополука, престъпността превзема градовете ни... и президентът се запъва ", споделя той във видеото. " Но упадъкът е избор, триумфът е изпълним, а свободата си коства да се борим. "

Звездата на Десантис

Ръгбист, със сини очи и холивудска усмивка, 44-годишният Рон ДеСантис има три деца и мечтае за президентска орис. Той е роден в Джаксънвил (Флорида) в непретенциозно семейство с италиански корени. Започва политическата си кариера през 2012 година като представител в Конгреса. Преди това приключил право в Харвард, той се записва в армията и служи в Ирак и Гуантанамо.

Забелязан и по-късно подсилен от Доналд Тръмп, Рон ДеСантис подаде оставка от Конгреса през 2018 година, с цел да опита шанса си като губернатор на Флорида. След това той беше определен с малко гласове, единствено с 0.4% повече от съперника си от Демократическата партия. Но през 2022 година той беше избран отново с 59% от гласовете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР