Рон ДеСантис, разглеждан като потенциален кандидат на републиканците за президент

...
Рон ДеСантис, разглеждан като потенциален кандидат на републиканците за президент
Коментари Харесай

Тръмп заплаши с компромати Рон ДеСантис, ако се кандидатира за президент

Рон ДеСантис, обсъждан като евентуален претендент на републиканците за президент на Съединени американски щати и противник на Тръмп, посети щатите Ню Йорк, Филаделфия и Чикаго и организира срещи с шерифи, полицейски началници и други чиновници на локалните правоприлагащи органи, които се усещат подценени от локалните си щатски управляващи.

Въпреки, че ДеСантис не е оповестил кандидатурата си за президент през 2024 година, постоянно е спряган за главен кандидат, който да се изправи против Тръмп в първичните избори на републиканците.

Практически едностранната омраза сред Тръмп и ДеСантис стартира през ноември, когато някогашният президент го жигосах като единствено три дни преди междинните избори. Тогава Тръмп заплаши, че ще популяризира компрометираща информация за ДеСантис, в случай че реши да се кандидатира за президент:

" Ако той се кандидатира, ще ви кажа неща за него, които няма да са доста ласкателни, знам повече за него от всеки различен, с изключение на може би от брачната половинка му, която в действителност води акцията му ", съобщи Тръмп пред изданието.

В деня след изборите някогашният президент още веднъж се нахвърли върху ДеСантис, като разяснява, че на изборите през 2020 година той е имал повече гласове във Флорида. Важно е също по този начин да се означи, че Тръмп публично разгласи кандидатурата си за президент през 2024 година на 15 ноември, седмица след междинните избори.

През последните седмици Тръмп неколкократно удряше ДеСантис в обществената мрежа " Truth Social ".

Ники Хейли, някогашен губернатор на Южна Каролина, дипломат на Организация на обединените нации и единственият различен републиканец, който публично разгласи кандидатурата си за президент през 2024 година, с изключение на Тръмп, насочи първия си удар към ДеСантис предходната седмица, ориентиран към законопроекта за родителските права. Тя съобщи, че противоречивият акт на губернатора не отива задоволително надалеч.

" Всичко това се говореше за законопроекта на Флорида - " не казвай гей ". По принцип това, което се споделяше в него, беше, че не би трябвало да можеш да приказваш за пола преди трети клас. Съжалявам. Не мисля, че това е задоволително ", сподели Хейли пред поддръжниците си.

Друг евентуален претендент за президент на Републиканската партия през 2024 година, някогашният губернатор на Мериленд Лари Хоган, в неделя разкритикува просветителните начинания на ДеСантис като " властнически ".

Губернаторът на Ню Хемпшир Крис Сунуну, различен евентуален претендент, също " стреля " по ДеСантис през последните седмици.

" Класиран съм като най-консервативния във фискално отношение губернатор в страната ", съобщи той пред Политико този месец. " Аз съм номер 1 във връзка с персоналните свободи. Съжалявам, Рон, само че ти си № 2. ", съобщи Сунуну.

ДеСантис не се ангажира с Тръмп или някой от другите си критици, вместо това споделя, че счита рецензията за " позитивна противоположна връзка " по време на появяването си в предаването " Fox Friends " в понеделник сутринта.

Що се отнася до известността в социологическите изследвания, те наподобява са един до друг. Университетът " Монмаут " дава преднина на ДеСантис - 53% против 40% за Тръмп, заяви " Fox ". Университетът Куиннипиак обаче дава победа на Тръмп с 48%, до момента в който ДеСантис го следва с 31%, Хейли печели единствено 5%, а никой различен републикански претендент не съумява да надвиши 2%, заяви телевизия NBC, представена от БГНЕС.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР